Chiuveta
Chiuveta este cel mai ud loc din bucatarie, favorizand astfel dezvoltarea microbilor. In plus, scrgerea acesteia este plina de resturi, depuse pe tevi, inclusiv bacterii periculoase precum salmonella si E. coli. Asigura-te asadar ca dezinfectezi ghiuveta, inclusiv robinetii cu o substanta pueternica, cel putin o data la doua-trei zile.
Buretele de vase
Cei mai multi oameni considera buretele curat, deoarece este tot timpul spalat cu detergent de vase! Gresit! Acesta este locul preferat de bacterii, care se pot dezvolta nestingherite in porii acestuia. E. Coli fiind preintre cele mai periculoase bacterii ce se ascund in buretii de vase. Schimba asadar buretii o data pe luna si pentru a-i dezinfecta pune-i zilnic in cuptorul cu microunde, timp de doua minute, la temperatura ridicata.
Blatul de bucatarie
Locul in care pui pungile cand te intorci de la cumparaturi, legumele, fructele si alte alimente este mai murdar decat ai crede. Desi ti se poate parea curat luna, microbii nu pot fi vazut cu ochiul liber. Si aici se afla o cantitate mare de virusi si microbi, preintre care si celebrele E. coli si salmonella
Sursa foto: kitchensplusltd.co.uk