Cum sa...

#casa curata #casa #curatenie casa

3 locuri din casa pe care trebuie sa le cureti saptamanal

Unele locuri din casa ta trebuie curatate saptamanal, pentru a preveni imbolnavirea. Chiar daca pana acum nu te-ai gandit, trebuie sa stii ca anumite parti din casa ta se pot transforma in adevarate focare de infectii.

Iata care sunt acestea:

1. Bucataria

Chiar daca gatesti zilnic si lasi curatenie in urma ta nu ai timp sa cureti bucataria asa cum ar trebui. Si nici nu este cazul, mai ales pentru ca o curatenie ca la carte iti ia cel putin doua ore si asta inseamna ca putinul tau timp liber din cursul saptamanii va fi risipit.

Daca vei face curatenie saptamanala in bucatarie vei avea mai mult de castigat.

Curata in primul rand frigiderul, atat in interior, cat si pe exterior. Dezinfecteaza-l si indeparteaza mirosurile neplacute cu o carpa inmuiata in otet.

Nu uita sa cureti dulapurile, masa, aragazul, cuptorul cu microunde si chiuveta.

2. Cosurile de gunoi

Indiferent ca este vorba despre cosul de gunoi din bucatarie, baie sau camere, aceste obiecte trebuie curatate si dezinfectate saptamanal.

Cosurile de bucatarie si cele din baie sunt cele mai murdare, motiv pentru care necesita o curatare temeinica. Pentru inceput adauga putin detergent de vase in cosurile pentru gunoi, iar apoi umple-le cu jetul de apa fierbinte, astfel incat sa se dizolve in totalitate produsul de curatare. Lasa apa fierbinte si detergentul sa actioneze timp de 20 de minute, iar apoi spala cosurile cu un burete.

La final pulverizeaza otet pe toata suprafata cosurilor pentru gunoi, lasa-le sa se usuce, dupa care le poti utiliza.

3. Lenjeria de pat

Schimba lenjeria de pat cu una curata in fiecare saptamana. Nu uita sa scuturi si sa lasi la aerisit pilota si pernele inainte de a le pune intr-o lenjerie noua. Astfel vei elimina o parte din impuritatile, praful si straturile de piele moarta acumulate de-a lungul timpului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare