Cum sa...

#decorare casa scoici #decoratiuni scoici #scoici

3 decoratiuni pe care le poti face cu ajutorul scoicilor!

Scoicile, cochiliile si stelutele de mare sunt ideale pentru a confectiona cu ajutorul lor decoratiuni care iti infrumuseteaza casa si te duc cu gandul la vacanta de vara, chiar si dupa ce aceasta a trecut. In cazul in care ti-ai planificat o vacanta la malul marii anul acesta, profita de ocazie si aduna cat mai multe scoici si cochilii de melci pentru a face din ele decoratiuni cu totul speciale.

Ghirlanda cu scoici

Vrei sa aduci cu tine o parte din atmosfera de vacanta de la malul marii? Nimic mai simplu, fa-ti o ghirlanda cu elemente marine pentru acasa si vei fi cu gandul la vara tot timpul anului. Pentru a face o ghirlanda cu scoici, pe care sa o agati undeva pe un perete, pe usa unui dulap sau afara, pe terasa sau balcon, ai nevoie de o bucata de funie groasa si impletita, bucati mici de sfoara subtire, un adeziv, scoici, stelute de mare si cochilii de melci pentru ca deocratiunea sa arate cat mai spectaculos. Lipeste de fiecare cochilie, scoica si steluta de mare cate o un capat de sfoara subtire si prinde-le apoi de funia groasa.

Ghivece cu scoici pentru plante

Ghivecele simple din teracota pot capata o cu totul alta infatisare, daca le imbraci in scoici. Pentru a decora ghivecele cu scoici ai nevoie in primul rand de ghivece de teracota, soici, un adeziv puternic, pamant pentru flori si plante suculente sau de alt tip, in functie de preferinte. Incepe prin a aranja scoicile de la cea mai mare la cea mai mica. In acest fel scoicile se vor incadra bine cand vor fi lipite de ghiveci. Acum este momentul sa le lipesti! Aplica adeziv pe partea de jos a scoicii si pe marginile acesteia. Lipeste acum scoica de ghiveci, incepand din partea de sus a vasului, si repeta operatiunea pana cand il acoperi in intregime. Cand ai terminat de aplicat toate scoicile, poti sa pui si plantele in ghiveci.

Veioza decorata cu scoici

Pentru a reconditiona o veioza mai veche sau pentru a avea in casa o astfel de lampa inspirata din decorul marin, ai nevoie de o baza pentru veioza, un abajur – de preferat este sa achizitionezi abajurul la final, cand vei sti exact ce dimensiuni va avea noua ta veioza, adeziv, banda adeziva, foarfece, scoici de toate marimile.

Incepe prin aplicarea pe baza veiozei a cochiliilor si scoicilor mai grele. Imediat ce ai lipit cateva scoici pe baza veiozei, fixeaza-le cu banda adeziva din loc in loc, pana vei termina de decorat. Pana cand adezivul se usuca bine la baza, incepe sa lipesti scoicile mai mici in partea de sus a veiozei. Procedeaza la fel, fixand si aceste scoici cu banda adeziva. Dupa ce adezivul s-a uscat complet, scoate banda adeziva. Continua operatiunea pana cand intreaga baza a veiozei este imbracata in scoici si cochilii, si nicio portiune nu ramane neacoperita. Cand baza este gata poti sa achizitionezi si abajurul potrivit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare