Cum sa...

#sfaturi curatenie #curatenie #curatenie casa

20 de trucuri de curatenie pe care orice gospodina trebuie sa le stie

Oricine isi doreste o casa cat mai curata si mai confortabila, fara a fi necesar sa petreaca mult timp pentru a o amenaja. Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le stii pentru a face procesul de curatenie mai usor ca niciodata.

1. Curata intotdeauna de sus in jos - in acest mod mizera care cade nu va acoperi zonele deja curatate si vei termina mai rapid curatenia in casa.

2. Foloseste vodka pentru a crea solutii naturale de curatare - Vodka inlatura mirosurile, dar si germenii si bacteriile fiind un bun agent de sterilizare si curatare.

3. Foloseste painea alba pentru a curata peretii - Painea alba absoarbe praful si murdaria fara a lasa scame in urma, fiind astfel perfecta pentru a curata peretii.

4. Sterge ventilatorul din tavan cu o fata de perna veche - Imbraca alicea ventialtorului cu o fata de perna veche si trage-o spre tine pentru a colecta praful in aceasta, fara a-l imprastia pe podea sau pe obiectele din jur.

5. Foloseste o manusa pentru indepartarea parului animalelor de companie - Pentru a scapa de parul de animale din casa este suficient sa folosesti o manusa pe care sa o umezesti si sa perii pernele si canapelele, dar si alete piese de mobilier din materiale textile.

6. Tine la soare casoletele din plastic - Casoletele de plastic pe care au ramas pete de sos de rosii pot fi tinute in bataia directa a soarelui. Expunerea prelungita la soare face ca petele de suc de rosii sa dispara.

7. Foloseste racleta de plastic pentru a indeparta reziduurile de pe vase - Pentru a curata foarte bine vasele de bucatarie si a indeparta reziduurile incapatanate, cu o racleta de plastic cum este cea pentru gheata de pe geamuri, poti termina rapid treaba.

8. Foloseste un burete de calitate - Pe piata se pot gasi in prezent bureti inovatori care iti pot usura mult curatenia in casa. Ei se pot folosi atat pe suprafetele netede, cat si pe cele cu asperitati.

9. Curata periile de machiaj cu piese de Lego - Aplica un strop de sapun lichid pentru vase pe parul periei si freaca cu aceasta o baza formata din piese Lego. Clateste in acelasi stil sub un jet de apa calda, apoi, daca este necesar, repeta procesul.

10. Foloseste servetelele pentru bebelusi - Cea mai buna si sterila metoda pentru curatarea suprafetelor de orice fel, sunt servetelele pentru bebelusi. Nu sunt toxice, igienizeaza si curata perfect chiar si cele mai pretentioase suprafete.

11. Pastreaza la indemana consumabilele pentru curatarea dusului - Daca vrei sa termini mai repede curatenia in baie, sa stii ca o poti face chiar in timp ce faci dus, asdar tine la indemana o perie sau un burete si o solutie formata din detergent si otet.

12. Foloseste lamaia pentru a indeparta petele - Pune piesele vestimentare patate cu sange sau transpiratie la fiert intr-un vas cu apa in care ai adugat cateva felii de lamaie si lasa-le sa fiarba cateva minute.

13. Truc pentru indepartarea autocolantelor - Pune unt de arahide pe un prosop de hartie si freaca cu miscari circulare pana la indepartarea completa a lipiciului.

14. Foloseste uscatorul de par pentru a indeparta petele de apa de pe mobila - La final, pentru stralucire, poti aplica putin ulei de masline.

15. Pune o cana de otet alb in masina de spalat pentru a indeparta mirosurile neplacute - Astfel se poate indeparta chiar si mirosul de mucegai.

16. Foloseste rigla din plastic pentru a strange parul de pe diverse suprafete - Este suficient sa electrizezi un pic, prin frecare, o rigla de plastic si apoi sa o treci pe deasupra suprafetelor pline de par.

17. Creionul de pe pereti se poate curata cu pasta de dinti - Uda o carpa, pune pasta de dinti pe ea si freaca apoi peretele pana devine curat. Ai grija sa folosesti o pasta de dinti alba, deoarece cele colorate vor lasa in urma pete greu de scos.

18. Foloseste otet si coji de citrice pentru a dezodoriza cosul de gunoi - Asaza la baza cosului de gunoi cuburi de gheata cu otet, arunca-le si apoi clateste cu apa rece. Pentru o mireasma placuta, asaza apoi la baza acestuia coji de portocale sau de lamaie.

19. Strange sclipiciul imprastiat prin casa cu o rola de scame - Folia lipicioasa va colecta rapid toate particulele sclipitoare.

20. Foloseste crema de ras pentru a impiedica aburirea oglinzilor - Este suficient sa stergi oglinzile cu crema de ras si apoi sa le cureti cu o carpa uscata si curata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea