Cum sa...

#obiective turistice #gratis #londra

10 obiective turistice pe care sa le vezi gratis in Londra

Capitala Marii Britanii este recunoscuta drept o destinatie de vacanta destul de scumpa. Exista insa si locuri pe care le poti vedea gratis, asa cum exista si lucruri pe care le poti face fara sa ai nevoie de bani. Iata cateva astfel de locuri londoneze pe care le poti vedea fara sa scoti nici o lira din buzunar.

Mergi la Galeriile de Arta
 

Tate Modern si Tate Britanic suntcele mai renumite galerii de arta londoneze pentru ca gazduiesc mereu opere de arta recunoscute in intreaga lume, fie din perioada contemporana (in cazul Tate Modern), fie din istoria britanica a ultimelor cinci secole (la Tate Britain).

Nu uita insa nici de National Gallery din Trafalgar Square, National Portrait Gallery si Wallace Collection de pe  Oxford Street.
 

Cauta muzeele cu free entrance
 

Majoritatea marilor muzee din capitala britanica au intrarea libera, insa ofera si expozitii speciale care ii taxeaza pe vizitatori. Cel mai la indemana mare muzeu londonez este Museum of London, de unde poti afla povesti din istoria Londrei.
 

Ia-o la pas prin parcurile si gradinile londoneze
 

Nu rata frumoasele si impunatoarele gradini si parcuri din Londra, pe care le poti vizita fara sa scoti bani din buzunar: Queen Mary's Rose Gardens din Regent's Park, St. James's Park din preajma Buckingam Palace, Hyde Park si Kensington Gardens.
 

Nu ocoli Buckingam Palace si schimbarea Garzii Regale
 

Probabil unul dintre cele mai cautate momente, care este si una dintre activitatile emblematice pentru Londra este schimbarea Garzii Reginei, care are loc in fiecare zi la Palatul Buckingam, in Forecourt.
 

Viziteaza Westminster Bridge
 

Un alt loc emblematic in Londra si care poate fi vizitat gratis este Westminster Bridge, langa care se afla si zona South Bank. De aici poti porni multe excursii la pas, catre ale locuri din Londra care merta vizitate.
 

Opreste-te in Trafalgar Square
 

Nu poti spune ca ai ajuns in Londra in vacanta daca nu ai trecut si prin Trafalgar Square. In piata desenata de Nelson se gasesc National Gallery si Columna lui Nelson, locuri pe care le poti vizita gratuit. Iar daca ajungi in perioada sarbatorilor de iarna, vei gasi aici un brad de Craciun primit din tarile nordice.
 

Abate-te si pe la Westminster Abbey
 

Fiind o biserica,  Westminster Abbey nu ii taxeaza pe cei care ii trec pragul, considerand ca vor sa se inchine. In locasul de cult vei putea nu doar sa asisti la slujba, ci si sa asculti interpretarile speciale ale copiilor din corul Westminster Abbey Choir School, care canta in timpul saptamanii de la ora 17.00, iar sambata si duminica de la ora 15.00.
 

Opreste-te la Speaker's Corner
 

In fiecare duminica dimineata, in acest colt al Hyde Park (coltul dintre Park Lane si Cumberland Gate) se aduna persoane care vor sa rosteasca sau sa asculte discursuri. Unii isi transforma discursul in stand-up comedy, asa ca o dimineata de duminica in acest loc poate fi una foarte savuroasa.
 

Da o fuga la Biblioteca
 

Biblioteca britanica (British Library) este biblioteca nationala a Marii Britanii si una dintre cele mai mari din lume. Poti vedea cladirea intr-un tur gratuit care este organizat in fiecare zi, in timpul acestuia avand ocazia sa vezi si cum se face conservarea cartilor.
 

O poza la Greenwich
 

Daca vrei sa ai o amintire interesanta, fa o vizita la Observatorul Regal de la Greenwich, locul pe unde trece linia Meridianului principal al Globului pamantesc. Te poti fotografia gratuit langa banda de metal care trece pe deasupra Meridianului 0, locul aflat in ambele emisfere in acelasi timp, punct de unde sunt masurate toate latitudinile si longitudinile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea