Cum alegi asigurarea

#despagubiri asigurare #generali #asigurare casa #polita asigurare

Marturii cutremuratoare: „Ne-a ars casa cu tot ce aveam in ea. Nu ne-a mai ramas nimic!”

Imagineza-ti cum ar fi sa nu mai ai nimic dintr-o data. Sa nu mai ai casa ta, patul in care sa te odihnesti, masa la care sa iei cina impreuna cu toti cei dragi. Sa nu le mai ai pe toate din cauza unui nefericit incendiu care a mistuit tot in cale. E dificil sa te gandesti la asa ceva, dar iti spunem un lucru: e bine sa fii prevazator.

Poveste reala. Stefan Baboschi este stomatolog. Are 17 ani de experienta in chirurgie dentara si a devenit unul dintre medicii apreciati in implantologie. Are o familie frumoasa, cu nu mai putin de patru copii si, atunci cand a inceput sa castige destul de bine de pe urma meseriei sale, si-a ridicat o casa si si-a amenajat la parter un cabinet stomatologic. „Muncesc mult si e important sa pot lucra totusi acasa. Le ofer in felul acesta si pacientilor mei confortul pe care mi l-am creat mie si familiei mele”, spune medicul Stefan Baboschi.

Totul a mers conform planului, cum s-ar spune, pana cand, vara trecuta, in timp ce se afla cu sotia si cu copiii pe litoral, a primit un telefon care avea sa ii schimbe viata. Fratele sau ii dadea o veste cumplita: un incendiu violent izbucnit in garajul locuintei le-a distrus si lor casa, dar a afectat si doua imobile din vecini.

„Am simtit cum se prabuseste cerul pe mine. Am realizat ca nu ne-a mai ramas nimic. Casa noastra, lucrurile noastre, aparatura de zeci de mii de euro din cabinet, totul se facuse scrum. Ramasesem doar cu hainele pe care le aveam cu noi in bagajele de vacanta”, isi aminteste medicul.

Au fost momente cumplite mai ales atunci cand, intorsi mai devreme din concediu, au dat cu ochii de ruina in care se transformase casa pe care o iubeau atat de mult. „Stiti care a fost totusi norocul nostru? Fata de ceilalti vecini, noi aveam casa asigurata. Insistase sotia mea atunci cand am deschis cabinetul. Nu stiu cum, dar se pare ca a intuit ea riscul la care eu nu m-as fi gandit niciodata”, povesteste doctorul Baboschi.

„Intr-o saptamana aveam banii sa ne reapucam de casa”

Femeia i-a telefonat imediat consultantului Generali care o ajutase sa incheie o polita Completa Plus. Acesta a adus exemplarul contractului de asigurare pe care il avea la agentie. S-au uitat impreuna pe acte si si-au amintit astfel ca familia Baboschi isi asigurase locuinta pentru suma de 120.000 de euro si bunurile din cabinet pentru 50.000 de euro. Au rasuflat dintr-odata usurati. Mai aveau o speranta ca lucrurile ar putea reveni la normal.

„Totul a decurs super rapid. Dosarul de despagubire a intrat imediat in lucru si intr-o saptamana aveam banii sa ne reapucam de casa”, isi aminteste Marilena Baboschi, sotia medicului.

Timp de doua luni au fost nevoiti sa stea cu totii in chirie intr-un apartament, insa in baza politei Completa Plus Generali le-a oferit 200 de euro, astfel incat sa poata acoperi macar o parte din cheltuielile de cazare temporara.

Spre norocul vecinilor, polita Completa Plus prevede, printre altele, si daune cauzate tertilor, astfel ca si proprietarii caselor invecinate afectate partial de flacari, dar si de interventia pompierilor au fost despagubiti de Generali.

Polita Completa Plus de la Generali acopera, pe langa riscul de incendiu si pe cel de trasnet, de explozie,  daunele produse de avariile la instalatiile de apa sau de caderile masive de zapada ori de grindina, furtul prin efractie si chiar anularea plecarii in calatorie din cauza producerii unui furt, incendiu sau explozii.

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea