Cresterea copilului

#tata #copii #familie #ziua tatalui

Ziua Tatalui, 8 mai. Cum sa fii cel mai bun tata

Ziua Tatalui , recent adoptata in Romania, se sarbatoreste in fiecare an in a doua duminica a lunii mai. Afla istoria Zilei Tatalui si cum sa fii cel mai bun tata.

In 2011, Ziua Tatalui va fi sarbatorita pentru a doua oara, in data de 8 mai. Aceasta sarbatoare a fost legalizata in 2009, cand un grup de parlamentari si Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA) au propus instituirea unei zile speciale pentru tati.

Pana acum doi ani, Romania a fost singura tara din Uniunea Europeana fara o zi dedicata parintelui de sex masculin.

"Ziua Tatalui este dedicata tatilor responsabili, implicati in cresterea si educarea propriilor copiii, care-si iubesc copiii, fiind un prilej perfect pentru ca modelele pozitive de parinti sa fie promovate in societatea romaneasca",  au declarat reprezentantii TATA, explicand si argumentul "furnizat de calendarul Organizatiei Natiunilor Unite, care a instituit Ziua Internationala a Familiei", sarbatorita in 15 mai.

Afla care sunt sfaturile utile pentru a fi cel mai bun tata:

 

Accepta responsabilitatea

 

Un copil are nevoie nu doar de haine si mancare, ci si de dragoste neconditionata si sustinere morala. Decizia de a deveni tata implica multe responsabilitati.

Un tata bun va accepta toate indatoririle care tin de rolul sau, indiferent ca e vorba de vacante in familie sau ajutorul acordat celor mici la teme.

Odata ce ai hotarat sa devii parinte, trebuie sa accepti si responsabilitatea pentru educatia copilului tau si ghidarea lui catre valori morale si toleranta.

 

Petrece timp cu copiii tai

 

Responsabilitatile financiare nu sunt de ajuns pentru a fi un tata bun. Inca de la nastere, legatura dintre copil si parinte se creeaza prin timpul petrecut impreuna.

Fie ca e vorba de joaca sau de activitati educatie pentru micut, tatal trebuie sa-si faca timp pentru a-l ghida pe copil, lasandu-i in acelasi timp destul spatiu pentru a nu afecta dezvoltarea personalitatii proprii a acestuia.

Atunci cand petreci timp cu copiii tai, le vei afla punctele forte dar si defectele, domeniile in care au nevoie de ajutorul tau pentru a se dezvolta complet.

 

Fii un exemplu

 

Pentru a-i putea disciplina pe copii, trebuie sa fii tu insuti un model pentru ei. Copiii nu vor tine cont de cerintele tale atunci cand ele sunt in contradictie directa cu faptele tale.

Interactiunea cu parintii tai va fi si ea un model pentru micuti, astfel ca ar trebui sa te porti cu parintii tai asa cum iti doresti ca micutii tai sa se poarte cu tine, la aceeasi varsta.

Un tata care ofera un exemplu bun copiilor sai ii invata si valoarea educativa a greselilor si modul in care pot invata din ele.

 

Arata-le dragostea si afectiunea ta

 

Multi barbati evita sa-si arate sentimentele si afectiunea pentru copii, lucru care ii poate face pe micuti sa nu se simta iubiti.

Manifestarile de afectiune fizica, dar si laudele si cuvintele de incurajare ii ajuta pe copii sa se dezvolte armonios.

Vezi care sunt abilitatile indispensabile ale unui parinte bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului