Cresterea copilului

#vitamin copil #copil sanatos #copil #ingrijire copil #vitamine

Vitaminele care iti fac copilul sanatos si voios

Un copil sanatos este vesel, plin de viata, inteligent. Dincolo de mostenirea genetica, toate aceste calitati sunt date si de aportul de vitaminte. Beneficiile sunt indiscutabile, dar stim oare care sunt vitaminele necesare si sub ce forma le putem gasi?

Vitamine din alimente

30 de vitamine si minerale sunt necesare pentru buna functionare a corpului uman si cu atat mai mult pentru organismul unui copil aflat in plina dezvoltare. Majoritatea nutrientilor sunt extrasi din alimentele pe care cel mic le consuma. Insa cum exista si o multime de copii mofturosi, e bine sa analizezi cu atentie tipurile de alimente pe care le prefera, pentru a te asigura ca acestea ii livreaza cantitatea suficienta de vitamine si de minerale.

Vitamina D ocupa primul loc in randul vitaminelor esentiale pentru origanism. Cei care iau zilnic acest supliment traiesc mai mult, iar in cazul copiilor, le intareste imunitatea si sistemul osos. Uleiul de peste, laptele, cerealele, ouale si soia sunt surse importante de vitamina D.

Vitaminele din gama B sunt esentiale in dezvoltarea neurologica a copilului. Carnea alba sau carnea rosie, somonul, cerealele sunt surse bogate in vitamine din complexul B.

Zincul este un mineral care previne racelile, intrucat impiedica inmultirea rinovirusurilor, care provoaca aceasta boala. Printre alimentele bogate in zinc se numara ficatul, fasolea, semintele de dovleac si cele de susan.

Vitamine din suplimente alimentare

Atunci cand alimentatia copilului este dezechilibrata, poti incepe sa ii administrezi suplimente alimentare. Un complex de vitamine destinat copiilor de la 3 luni la 5 ani este Wellkid Baby&Infant. Acesta contine, printre altele, vitamina A, D3, E, C, B2, B2, B3 si B6 si este simplu de administrat chiar si celor mai mici dintre copii, el prezentandu-se sub forma lichida.

Produs este realizat in laboratoarele Vitabiotics, una dintre cele mai importante companii farmaceutice din Marea Britanie, este natural si nu contine indulcitori, arome sau coloranti artificiali, alcool, lactoza sau grasimi.

Si pentru a-ti usura misiunea, acum poti comanda siropul Wellkid Baby&Infant si online, din magazinul Vavian Pharma.

Foto: kvik.lt

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top
Top