Cresterea copilului

#copil #autism #sanatate #parinti #mama #medic

Varsta inaintata a mamei creste riscul dezvoltarii autismului la copil

Varsta inaintata a mamei creste riscul de a avea un copil autist , sustin cercetatorii de la Universitatea din California.

Acestia au descoperit ca sansele de a avea un copil autist sunt cu aproximativ 50% mai ridicate la femeile de 40 de ani decat la cele cu varsta cuprinsa intre 25 si 29 de ani.


„Cu cat mama este mai in varsta, cu atat riscul ca micutul sa dezvolte autism , indiferent de varsta tatalui, creste”, a declarat cercetatoarea Irva Hertz-Picciotto, in jurnaul stiintific Autism Research.

Rezultatele contrazic un studiu realizat in anul 2006, avand ca subiect o serie de copii nascuti in Israel – conform acestuia, varsta paterna juca un rol important in dezvoltarea autismului la copii.

Polemica rezultata in urma acestui studiu, dar si faptul ca, doar in Statele Unite ale Americii, autismul afecteaza 1% dintre copii, a condus la o noua cercetare efectuata la Universitatea din California. Aceasta s-a desfasurat avand in vedere date impresionante – 4, 9 milioane de nasteri si 12.159 cazuri de autism. „Am avut o baza de date atat de mare incat am reusit sa obtinem rezultate impresionante si clare, fara sa lasam loc de interpretari”, a declarat cercetatoarea Irva Hertz-Picciotto.

Aceasta a tinut sa mentioneze faptul ca intentia studiului nu era aceea de a atrage atentia asupra parintilor care prefera sa astepte mai mult pana sa conceapa un copil, ci sa informeze viitorii parinti in legatura cu optiunile pe care le au si totodata sa afle mai multe despre autism si despre cauzele dezvoltarii acestuia.

Concluzia studiului reprezinta insa doar inceputul dintr-o lunga serie de alte cercetari, menite sa descopere misterul autismului. Medicii stiu deja ca parintii mai in varsta sunt mai predispusi infertilitatii sau sarcinilor dificile, insa acestea pot constitui indicii si pentru a afla cum este afectat copilul, in faza nasterii sau dupa, pe masura ce creste. 

Cercetatorii care investigheaza posibilele cauze ale autismului iau in considerare si factori precum mediul, istoricul medical, alimentatia, contactul cu diverse chimicale din produse de curatare sau de ingrijire etc. De asemenea, nu se elimina din discutie nici importanta mostenirii genetice, care urmeaza sa fie investigata intr-o noua cercetare de determinare a cauzelor autismului.

Sursa foto : masternewmedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului