Cresterea copilului

#varicela #copii #parinti

Varicela sau varsatul de vant la copii

Varicela , cunoscuta si sub denumirea de varsat de vant, este o boala virala care apare de obicei in perioada copilariei si se manifesta in special primavara si iarna. Copiii care merg la cresa, gradinita sau scoala sunt foarte supusi riscului de imbolnavire cu varsat de vant.


Grupurile de copiii reprezinta un adevarat factor e risc atunci cand este vorba de infestarea cu varicela deoarece boala se ia prin aer, prin picaturile de secretie din nas sau picaturile de stranut. Asadar, este destul de dificil ca in momentul in care un copil se imbolnaveste sa nu transmita virusul si colegilor sai.


Perioada de incubatie a bolii poate fi de la 6 la 21 de zile de la contactul cu persoana bolnava, in functie de cat de puternic este sistemul imunitar al copilului.


Simtomele varicelei


In primul rand, varsatul de vant se manifesta prin aparitia unor eruptii sub forma de pete rosii, denivelari la nivelul pielii, vezicule (bubite cu apa) sau crusta. Aceste pete apar pe toata suprafata corpului , inclusiv pe scalp si in principiu provoaca mancarimi .


Alte simptome ale varsatului de vant:

 

  • Febra
  • Oboseala, stari de rau, indispozitie
  • Lipsa apetitului
  • Inflamatia gatului
  • Dureri de cap.


Ce este de facut atunci cand apare varicela


In primul rand este foarte important sa chemi medicul acasa (copilul nu trebuie sa iasa din casa) pentru un consult amanuntit si pentru aplicarea unui tratament potrivit.  De asemenea, pentru ca micutul nu are voie sa iasa din casa pe toata durata tratamentului, trebuie sa anunti la scoala ca nu va veni si sa ii spui si care este motivul pentru ca profesorii si cadrele medicale din scoala sa verifice daca mai exista si alti copii care sufera de varicela.


De asemenea, este foarte important sa supraveghezi copilul pentru a te asigura ca nu se scarpina. Bubitele cu apa care sunt rupte vor lasa cicatrici pentru tot restul vietii. Spune-i copilului acest lucru si asigura-l ca daca va lasa bubitele in pace, acestea nu ii vor mai provoca mancarimi.


Pentru a grabi vindecarea bubitelor, cere de la farmacie mixtura sau talc mentolat si aplica solutia exact pe vezicule.
Atentie! Baia generala este permisa numai dupa uscarea completa a crustelor, iar atunci se adauga in apa bicarbonat de sodiu alimentar si ceai concentrat de musetel pentru calmarea mancarimilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului