INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cresterea copilului

#spitalul de urgenta #spital copii #urgenta medicala

Urgenta medicala in cazul copiilor

Copiii in general sunt supusi riscului de a se rani sau de a se imbolnavi in orice clipa, indiferent de cat de multa grija acorda parintilor acestui aspect. Unele probleme pot fi mai grave si este nevoie sa iei masuri de urgenta, insa mai exista si anumite situatii in care copilul nu necesita ingrijiri medicale deoarece problema poate fi mentinuta sub control la domiciliu.

Iata ce anume reprezinta urgente medicale in cazul copiilor, dar si care sunt situatiile in care nu trebuie sa te panichezi.
 

Rezolva problema la domiciliu atunci cand...


Copilul a suferit o leziune minora cum ar fi o zgarietura pe o suprafata curata, cand este vorba despre o eruptie cutanata usoara (provocata de praf, caldura sau alti factori asemanatori), cand copilul are o raceala usoara, cand tuseste sau cand are vanatai.

Pentru toate aceste probleme exista solutii la indemana oricui, iar interventia medicala nu este necesara.
 

Suna-l pe medic atunci cand...


Daca nu esti sigur de nivelul de ingrijire medicala necesar, este recomandat sa il suni pe medicul pediatru si sa ii expui problema exact asa cum este ea, fara sa amplifici situatia si sa faci lucrurile sa para mai grave decat sunt in realitate.
 

Mergi la un cabinet medical atunci cand...


In cazul in care copilul are nevoie de cateva copci, o dezinfectare rigoroasa urmata de o bandajare sau in cazul in care exista alte leziuni minore care nu ii pun viata in pericol, dar totusi trebuie rezolvate.

In acelasi timp, poti merge la cabinetul medical atunci cand copilul are taieturi, varsaturi sau diaree, dureri in gat, muscaturi de insecte care s-au infectat/inflamat, reactii alergice usoare, entorse.
 

Mergi la spitalul de urgenta atunci cand...


Daca puiul tau se confrunta cu muscaturi grave de animale (fie ele si domestice), convulsii, meningita, deshidratare puternica, hemoragie, simptome ale unei infectii bacteriene severe sau dificultati de respiratie, este absolut necesar sa mergi la camera de garda a celui mai apropiat spital. De asemenea, eruptiile cutanate grave, starile continue de amorteala, durerile abdominale puternice, durerile puternice la nivelul urechilor, febra mare si tusea persistenta sunt de asemenea situatii in care se cere vizita la camera de garda.

Totodata, daca la nivelul incheleturilor copillui se prezinta umflaturi, este recomandat sa mergi la un spital de urgenta pentru ca poate fi vorba despre o luxatie sau o entorsa. Oricum ar fi, este necesara o radiografie si eventual o punere in gips a mainii/piciorului pentru o perioada de aproximativ 3 saptamani.
 

Suna la Salvare atunci cand...


Exista situatii in care pur si simplu nu poti sa il iei pe copil de mana si sa il duci la spital, asadar, este absolut necesar sa chemi o ambulanta. Iata care sunt aceste situatii: cazaturi de la inaltimi mari, lovituri puternice la cap, lesin si inconstienta, accident de masina , vatamari la nivelul gatului si a coloanei, ingerarea unei cantitati mari de medicamente sau a unor substante chimice. De asemenea, cand copilul a suferit rupturi la nivelul bratelor sau a picioarelor este necesar sa chemi serviciul de ambulanta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top
Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare