Cresterea copilului

#rechizite scolare # inceperea scolii #rechizite

Ultimele cumparaturi pentru scoala - Cum iti poti salva bugetul!

In cateva zile, copilul tau va incepe iar scoala, ceea ce implica o multime de modificari in buget. Trebuie sa te reobisnuiesti sa distribui eficient finantele, astfel incat niciun membru al familiei sa nu fie privat de ceea ce are nevoie.

Iata cateva metode prin care poti diminua cheltuilile pentru scoala.

1 Cumpara manualele de la anticariat

Profesorii au tot felul de cerinte, iar manualele alternative, culegerile sau cartile cu exercitii fac parte din bibliografia obligatorie a unui elev.

Majoritatea familiilor nu isi mai permit sa cumpere manuale noi, astel incat o vizita la anticariat este cea mai buna idee.

De asemenea, nu e nicio rusine sa intrebi vecinii sau rudele care au copii in anii mai mari de scoala daca au pastrat manualele. Ambele parti vor iesi in avantaj- tu nu platesti pretul intreg, iar vanzatorul recupereaza o parte din investitia facuta.

2 Fa-i pachetel cu mancare de acasa si renunta la banii de buzunar

Din comoditate, foarte multe mamici prefera sa ii dea copilului bani de buzunar pentru ca el sa isi cumpere singur mancarea.

Totusi, daca faci un mic calcul, vei constata ca un sandvis pregatit acasa costa campe jumatate din pretul unuia de la magazin. In plus, ai siguranta ca ii oferi copilului o alimentatie echilibrata si il tii departe de junk food.

Ofera-i banii de buzunar numai pentru urgente sau ca recompensa pentru diferite rezultate scolare.

3 Apeleaza la mijloacele de transport in comun

Sa mergi zilnic cu masina la scoala pentru a-ti duce copilul presupune o serie de cheltuieli suplimentare, pentru benzina.

Intereseaza-te daca mai sunt copii care locuiesc in aceeasi zona si stabileste de comun acord cu alte mamici sa ii insotiti rand pe rand la scoala. Daca nu ai norocul sa gasesti colegi de clasa care sa locuiasca in acelasi cartier, apeleaza la bunavointa bunicilor sau a rudelor apropiate ce dispun de mai mult timp liber.

4 Asteapta lichidarile de stoc pentru rechizite

Nu este o regula obligatorie ca elevul sa aiba inca din prima zi de scoala toate rechizitele. Cel mai bine ar fi sa nu te inghesui la cumparaturile de acest gen inainte de inceperea scolii, deoarece comerciantii profita de moment si umfla preturile.

Ulterior, supermarket-urile vor fi nevoite sa isi goleasca depozitele, asa ca se anunta lichidari de stoc. Trebuie doar sa fii pe faza!

5 Fii exigent si pune-ti copilul sa invete mai mult. Renunta la meditatii

In ultimii ani, meditatiile in particular au devenit o adevarata moda in randul familiilor din Romania.

Trebuie sa cantaresti foarte bine motivele pentru care ai decis in trecut ca este nevoie ca pustiul tau sa faca meditatii. Chiar are nevoie de explicatii suplimentare sau este doar comod si refuza sa invete singur acasa?

Educatia nu costa chiar atat de mult, iar daca vrei ca odrasla ta sa acumuleze cat mai multe cunostinte, poti cauta cursuri gratuite online, programe sociale sau schimburi de experienta. Iar tu si partenerul tau il puteti ajuta la disciplinele voastre preferate.

Sursa foto: humanitarianserviceproject.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului