Tu ce jocuri video ii cumperi copilului tau? Iata 6 alternative non-violente!

Cresterea copilului

#jocuri video #jocuri copii #jocuri video pentru copii #jocuri non-violente

Tu ce jocuri video ii cumperi copilului tau? Iata 6 alternative non-violente!

Jocurile pe consola sau pe calculator sunt o adevarata problema pentru orice parinte. Tu nu ai avut de-a face cu ele, cand aveai varsta copilului tau, insa acesta iti cere cu insistenta ultimele aparitii in domeniu. Insa cat de periculoase sunt acestea? Oare sunt prea violente? Cu greu o sa gasesti raspunsuri clare la aceste intrebari. Mai jos, insa, ai o lista de jocuri lipsite de violenta din care poti alege cadoul potrivit pentru copilul tau.

1. Minecraft

Initiat ca o metoda video de a asambla diverse piese video pentru construirea unui adapost, Minecraft a ajuns, prin intermediul interfatei Multiplayer, un taram virtual in care iti construiesti lumea ta.

Desi jocul in sine stimuleaza imaginatia si creativitatea micutilor jucatori, sunt voci care sustin ca la nivelul multiplayer, copilul poate invata replici triviale de la adversari. Ai grija cu cine interactioneaza!

2. Journey

Jocul inregistreaza deja doi ani de calatorie pe piata, iar famecul sau nu s-a risipit inca. Minunatele lumi in care te poarta "Journey" sunt in stare sa te captiveze si pe tine. Problema limbajului este rezolvata, in conditiile in care personajele nu rostesc nicio silaba. Actiunea este 100% non-violenta.

3. Regatul inimilor

Daca ai deja echipamentul consolei PS2, "Kingdom Hearts" este o alegere perfecta pentru copilul tau. Jocul combina elementele basmelor Disney cu stilul Final Fantasy, o idee care iti va tine copilul ocupat destul de mult timp.

4. Mariokart

Aventurile simpaticului Mario se pot petrece si in spatele volanului. O cursa nebuna in sistem Wii este tot ce-i trebuie micutului tau pentru a sta antrenat in diverse curse de masini. Cel mai mare pericol al jocului rezida in faptul ca cel mic s-ar putea "lupta" pentru volan cu tatal sau.

5. Dear Esther

Un joc si o poveste in acelasi timp. Exact ceea ce il va tine pe micut ocupat cu descoperirea insulei, a crestelor inalte si a pesterilor in care va gasi mereu ramasitele unor mesaje care il vor trimite in noi si noi misiuni. Dear Esther este un joc video educativ si relaxant.

6. Gone Home

"Gone Home" are la baza povestea tinerei Katie Greenbriar, reintoarsa acasa dupa o lunga calatorie in Europa. Disparitia familiei personajului din joc va pune la incercare talentul detectivistic al copilului tau. In acelasi timp, va invata si cat de importanta este familia.

Sursa foto: fanpop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare