Cresterea copilului

#raceala copii #gripa copii #tratament raceala

Trucuri pentru tratarea rapida a racelii si gripei la copii

Raceala si gripa sunt afectiuni extrem de inconfortabile pentru copii, iar simptomele lor dureaza si pana la doua saptamani. Exista insa cateva trucuri eficiente, care pot grabi procesul de vindecare a micutului tau. Somnul, odihna, repaosul la pat, baile de aburi si solutia salina sunt doar cateva dintre ele!
 

Tine copilul in casa!


Izolarea copilului la domiciliu este obligatorie in cazul in care are febra. Ajuta nu numai la evitarea imprastierii virusului la ceilalti copii, dar si la o recuperare mai rapida.

Copilul evita sa ia contact cu frigul, care poate agrava simptomatologia.

In plus, repaosul la pat favorizeaza odihna copilului, esentiala in recuperarea organismului dupa raceala.
 

Nu dopa copilul cu medicamente fara prescriptie medicala !


Este adevarat ca exista o multime de medicamente de raceala pentru copii in farmacii, care au rolul de a ameliora simptomele.

Insa raceala si gripa sunt boli cauzate de virusuri, iar vindecarea lor nu depinde de medicamente, ci de fortifierea sistemului imunitar.

Doar intararirea imunitatii, prin vitamine, fructe si legume proaspete, ajuta organismul micutului sa lupte eficient si rapid cu boala.
 

Trateaza intotdeauna febra copilului cu medicamente!


Se spune ca febra este semnul ca organismul lupta cu raceala. Daca micutul tau are o temperatura care masoara peste 37.8 grade Celsius si are o stare apatica, nu astepta sa scada de la sine.

Febra este si un semn de infectie care apare mai ales in gripa si se trateaza cu medicamente. Da-i acetaminofen sau ibuprofen , pentru a evita ca temperatura sa creasca si mai mult si sa produca complicatii.
 

Hidrateaza intens copilul!


E posibil ca micutul tau sa nu aiba pofta sa consume mai nimic cand este bolnavior, insa trebuie sa il incurajezi sa bea cat mai multe lichide.

Ofera-i mai multe variante de bauturi. Pe langa apa, ademeneste-l cu ceaiuri gustoase, cu supe caldute si compoturi de fructe.

Hidratarea ajuta la recuperarea mai rapida a organismului dupa raceala sau gripa.
 

Incurajeaza-l sa doarma!


Somnul si odihna ajuta copilul sa isi incarce bateriile cu energie si putere pentru a lupta impotriva virusului gripal.

Este important sa incurajezi copilul sa stea intins in pat, pentru a-si prezerva energia, si asa putina, si sa doarma pentru a ajuta organismul sa se recupereze.
 

Foloseste solutie salina pentru desfundarea nasului!


Blocarea cailor respiratorii, in special infundarea nasului, este unul dintre cele mai deranjante simptome de raceala.

S-a descoperit ca daca folosesti solutie salina pentru desfundarea nasului micutului, in loc de alte decongestionante farmaceutice, organismul copilului se recupereaza mai repede dupa raceala.
 

Da-i periodic cate o lingurita de miere!


Mierea pare sa fie cel mai bun remediu contra tusei copilului si are cele mai rapide efecte. Inghitirea unei lingurite de miere calmeaza imediat gatul iritat si amelioreaza episoadele de tuse.

Atentie, deoarece mierea nu este indicata copiilor sub varsta de un an, din cauza riscului crescut de botulism infantil.

 

Fa-i des baita de aburi!


Unele dintre putinele momente in care copilul se poate simti bine, deoarece respira cum trebuie, are nasucul desfundat si nu mai tuseste, este in timpul bailor de aburi.

Da drumul la apa fierbinte in baie, inchide usa si lasa sa se adune aburi. Apoi tine copilul cateva minute in baita, cu usa inchisa.

Poti repeta procedeul de mai multe ori pe zi . Ajuta la ameliorarea simptomelor neplacute de tuse, nas infundat si gat iritat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare