Cresterea copilului

#mama #alaptare #bebelus #lactatie

Trucuri pentru a stimula lactatia

Alaptatul este un proces absolut natural si sanatos atat pentru mama cat si pentru bebelus, insa exista si cauzuri in care proaspata mamica nu are o lactatie suficient de puternica. Din fericire, exista cateva trucuri pentru a spori lactatia. Iata care sunt acestea.


Pozitia din timpul alaptarii


Pozitia pe care o ai atunci cand alaptezi bebelusul este foarte importanta. Asigura-te ca bebelusul este asezat intr-o pozitia comoda , astfel incat sa ii fie usor sa suga laptele de la san. De asemenea, este la fel de important ca si pozitia ta sa fie una in care sa te simti confortabil. Cu cat esti mai incordata, cu atat va curge mai putin lapte.

 


Alapteaza mai des


Medicii sunt de parere ca o metoda prin care poate fi sporita lactatia este hranirea cat mai deasa a bebelusului. In acest fel, daca organismul vede ca exista „cerere” de lapte, va incerca sa mareasca si cantitatea.


Consuma alimente nutritive


Alimentele nutritive sunt de mare ajutor in procesul de lactatie, asa a incearca sa consumi cat mai mult lapte, fructe si legume sau carne de pui sau curcan. De asemenea, pentru ca laptele sa aiba un gust placut, fereste-te de alimentele condimentate cum ar fi ceapa, usturoiul sau hreanul.


Relaxeaza-te


Stresul este una dintre cauzele cele mai frecvente ale lipsei laptelui matern. Este foarte important sa ramai calma pe tot parcursul alaptarii, dar si inaintea acestui proces. Stimuleaza relaxarea cu ajutorul unor melodii foarte frumoase, ascultate in surdina si cu eliminarea oricaror surse de stres (de exemplu, telefonul mobil).


Evita sa fumezi


Fumatul are un efect negativ asupra productiei de lapte, iar in plus adauga o serie de toxine care intra in lapte si care ajung in acest fel in organismul bebelusului tau. Fumatul in timpul alaptarii este vinovat de o serie de afectiuni pe care copiii tind sa le aiba atunci cand se dezvolta.


Alapteaza cu ambii sani


Daca bebelusul tau se plange de faptul ca sanii tai nu mai ofera lapte desi el este inca infometat, incearca sa il pui pe copil la celalalt san. De fapt, poti face aceasta schimbare la cateva minute dupa ce ai inceut procesul de hranire ,  pentru a evita in acest fel plansetele si stresarea bebelusului.


Cere ajutorul medicului


Daca niciun sfat din cele de mai sus nu a dat roade, iar copilul tau nu se satura sub nicio forma cu portia de lapte oferita de organismul tau, este cazul sa apelezi la medic. Acesta este unicul in masura sa iti prescrie o serie de medicamente care sa stimuleze lactatia.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului