Cresterea copilului

#trasaturi parinti buni #parinti buni #parinti

Trasaturi de personalitate pe care le au cei mai buni parinti

 

Nu exista scurtaturi pentru a fi parinte. Pentru a invata cum sa fii un parinte bun si pentru a-ti perfectiona abilitatile de parinte este nevoie de timp, efort si experienta dobandita din greseli si din faptul ca trebuie sa te gandesti ce sa faci mai bine data viitoare. Desi nu exista o lista completa a trasaturilor de personalitate care sa indice ca cineva va fi un parinte grozav, exista cateva atribute personale cheie pe care toate mamele si tatii buni le au in comun.

Iata cinci trasaturi de personalitate ale oamenilor care sunt cei mai buni parinti.

1. Umor

Cele mai bune mame si cei mai buni tati au simtul umorului. Unul dintre cele mai usoare sfaturi de parenting? Radeti cu pofta! Umorul este totul in parenting si in timpul petrecut in familie.

2. Consecventa

Cei mai buni parinti stabilesc limite consecvente. Gandeste-te cum te-ai simti daca ai accepta un loc de munca fara sa ti se dea indrumari, instructiuni sau pregatire despre cum sa ai succes in rolul tau. Ai fi nelinistit, incercand orice pentru a va da seama cum sa prosperi si sa atragi atentia sefului tau. Exista multe stiluri parentale diferite, dar acesta este sinonim peste tot.

3. Corectitudine

Cele mai bune mame si cei mai buni tati sunt corecti. Viata este nedreapta, cu siguranta, dar un parinte corect nu se concentreaza pe a face lucrurile egale intre frati. Parintii care sunt corecti trateaza fiecare copil ca pe un individ. Parintele corect nu adopta o abordare unica a parentingului. In schimb, disciplina este grijulie si se bazeaza mai putin pe pedepse. Parintii corecti sunt preocupati sa le ofere copiilor posibilitatea de a invata din greselile lor.

4. Securitatea de sine

Cei mai buni parinti sunt suficient de siguri pe ei incat sa fie dispusi sa stea in disconfort. Sa-ti privesti copiii cum se lupta este chinuitor. Totusi, cei mai buni parinti sunt dispusi sa stea in propriul disconfort. In loc sa intervina pentru a-si repara sau proteja copiii, acestia ii invata pe copiii lor sa isi foloseasca vocea, sa utilizeze resursele, sa faca greseli si sa caute solutii. Desigur, daca un copil are cu adevarat nevoie, un parinte trebuie sa intervina. Cu toate acestea, cei mai buni parinti le permit copiilor lor sa esueze, sa invete din greselile lor, sa isi rezolve singuri problemele si sa se linisteasca singuri. Ei le dau copiilor lor puterea de a vorbi pentru ei insisi.

5. Incredere

Barbatii si femeile care sunt cele mai bune mame si cei mai buni tati sunt increzatori in ceea ce sunt si sunt de acord cu faptul ca sunt imperfecti. Perfectionismul creeaza un cerc vicios de stres si anxietate. Perfectionistii au deseori nevoie sa-i multumeasca pe ceilalti - sunt "bun" daca oamenii ma plac si "rau" daca oamenii nu ma plac. Cine se poate bucura de dezordinea vietii de familie cu aceasta valoare de sine conditionata? Cei mai buni parinti stiu ca nu trebuie sa fie intelepti, in control si perfecti tot timpul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului