Cresterea copilului

#copii #transpiratie

Transpiratia excesiva la copii

Transpiratia excesiva la copii poate fi justificata doar atunci cand acestia depun un efort intens, cand se joaca, cand alearga si cand fac sport. Daca totusi copilul tau transpira puternic fara motiv, chiar si atunci cand sta linistit, cand mananca sau cand doarme, este cazul sa iei masuri.

 

Ce este transpiratia


In mod normal, transpiratia reprezinta eliminarea toxinelor, insa un corp sanatos transpira doar in urma depunerii unui efort fizic. Pe langa faptul ca aceasta problema este una serioasa si trebuie tratata , transpiratia excesiva la copii este la fel de jenanta ca in cazul unui adult, cu atat mai mult cu cat copiii sunt foarte rai si nu se feresc sa jigneasca. Asadar, inca un motiv pentru care  este recomandat sa il duci pe copil la un medic de specialitate (endocrinolog)  cat mai repede.


De cele mai multe ori, transpiratia excesiva este cauzata de o serie de dereglari hormonale sau de cresterea numarului de glande sudoripare (fapt rar intalnit deoarece numarul acestora este relativ inca de la nastere).


Totodata, problemele la nivelul glandei tiroide pot duce la o explozie in ceea ce priveste transpiratia si chiar daca este vorba de o varsta frageda, medicii nu vor exclude aceasta varianta.


In cazul in care transpiratia copilului este si urat mirositoare, trebuie sa stii ca acest lucru poate fi cauzat de alimentatia sa. Transpiratia este modalitatea prin care organismul elimina toxinele, iar cu siguranta acestea nu pot avea un miros placut.

 

Ce este de facut?


Nu incerca sa acoperi mirosul copilului tau prin intermediul deodorantelor sau a antiperspirantelor, in primul rand pentru ca acestea contin aluminiu, un metal vinovat de aparitia cancerului la san, iar in al doilea rand, pentru ca problema trebuie tratata si nu mascata. Ca si solutie de moment, pana la aflarea rezultatelor medicale, ii poti da copilui cu pudra de talc sau cu bicarbonat de sodiu care absorb transpiratia excesiva si mirosurile neplacute.


De asemenea, asigura-te ca  il inveti pe copil sa se spele de doua ori pe zi si sa insiste cu sapun in zonele in care transpira in mod exagerat. In acelasi timp, spala-i hainutele dupa fiecare purtare , chiar daca acestea nu au niciun miros – este recomandat ca el sa poarte mereu haine foarte curate. Totodata, pentru ca poate fi foarte jenat de problema, este foarte posibil sa incerce sa caute singur solutii – incearca sa il faci sa inteleaga ca tu il vei ajuta si ca nu este in regula sa acopere mirosul cu un parfum puternic, total nepotrivit pentru varsta pe care o are, dar si pentru situatia respectiva.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului