Cresterea copilului

#parinti #copii #vacanta #timp liber #jocuri #vacanta de iarna #craciun #sarbatori #cadou

Top 6 activitati pentru copii in vacanta de iarna

Vacanta de iarna reprezinta o adevarata bucurie pentru mici care asteapta cu nerabdare pregatirile de sarbatori si venirea lui Mos Craciun. Cum insa Mosul nu vine in fiecare zi, este important sa gasesti diverse activitati in care sa ii implici pe cei mici de-a lungul vacantei. Descopera mai jos sase dintre cele mai frumoase activitati pentru copii.

1La joaca prin zapada. In vacanta de iarna, din programul celor mici nu trebuie sa lipseasca jocurile prin zapada. Copiii se vor bucura de bulgarii si oamenii de zapada, pe care ii vor realiza cu mare placere. Nu uita sa iei cu tine si aparatul foto ca sa imortalizezi momentele placute petrecute alaturi de micuti.

2 La sanius. O alta activitate indragita de cei mici in vacanta de iarna este saniusul. Scoate sania de la naftalina si mergi cu cel mic in cel mai apropiat parc. Daca este suficient de mare, il poti lasa la sanius alaturi de alti copii. Asigura-te insa ca nu se va departa prea mult de casa.

3 La patinoar. In sezonul rece, la mare cautare sunt patinoarele. Aici distractia este la cote maxime, iar cel mic cu siguranta se va simti bine alaturi de gasca lui de prieteni. Chiar daca micutul tau nu stie sa patineze, vacanta de iarna reprezinta momentul prielnic sa invete ceva nou.

4 In parc. In vacanta de iarna nu iti lasa copilul sa leneveasca toata ziua in fata televizorului sau a calculatorului. Mergi cu el cat mai des prin parc si lasa-l sa se joace cu alti copii. Dupa o portie zdravana de joaca, cel mic va manca cu mai multa pofta si va respecta si programul de somn.

5 La film. Mersul la film reprezinta o alta activitate placuta in care sa il implici pe micut in vacanta de iarna. Cel mic va fi incantat de aceste iesiri, in special daca filmele alese sunt animatii. De asemenea, poti organiza si tu acasa seri tematice, la care sa inviti si cativa dintre prietenii si colegii copilului tau. In acest fel ii vei putea supraveghea mai bine, iar cei mici vor petrece cateva ore placute.

6 In bucatarie. O alta activitate in care ii poti implica pe cei mici este gatitul. In special in apropierea sarbatorilor de iarna, ii poti ruga pe cei mici sa te ajute la mici treburi in bucatarie. In plus, la prepararea si decorarea dulciurilor, cei mici vor fi campioni!



Sursa foto: [[//fit.webmd.com]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului