Cresterea copilului

#vase #masaj #bebelusi #alaptat #muzica #activitati #implicare

Top 4 lucruri pe care tatii le pot face in timp ce mamele alapteaza

Tatii vor sa se implice activ in cresterea bebelusilor inca din primele zile de viata. Insista sa le faca baita si sa-i tina in brate, sa ii priveasca in timp ce dorm si sa le faca poze din toate pozitiile, insa exista un moment in care se simt total inutili si dati la o parte. Este vorba despre alaptat. Cand mama isi tine pruncul la piept, tata ramane pe tusa, astfel ca isi gaseste alte activitati neinteresante cu care sa-si omoare timpul. Ei bine, specialistii sustin ca un tata poate face o multime de fapte bune in timp ce mama alapteaza.

1 Ii poate oferi mamei un masaj relaxant

In timp ce mama alapteaza bebelusul, tatal o poate masa usor in zona umerilor si a omoplatilor, pentru a o ajuta sa se relaxeze si sa-si mentina corpul in pozitie corecta.

2 O poate face sa se simta apreciata

Odata cu venirea pe lume a bebelusului, mama are nevoie de aprecierea sotului mai mult ca oricand. Aprecierea o ajuta sa se simta frumoasa si iubita, pe cand lipsa ei o poate arunca in ghearele depresiei postpartum. Este putin probabil ca un tata sa fie alaturi de mama de fiecare data cand aceasta alapteaza, insa atunci cand se iveste ocazia, nu ar trebui sa-si gaseasca alte activitati, ci ar trebui sa stea langa ea, sa mangaie bebelusul pe crestet sa sa-si exprime mandria de a fi tatic.

3 Se poate ocupa de alte sarcini casnice

Pentru o femeie, venirea pe lume a copilului este o perioada de schimbari constante care o pot obosi. Aici ar trebui sa intervina tatal si sa-i dea o mana de ajutor. De exemplu, cand mama alapteaza, tatal s-ar putea ocupa de alte activitati casnice, cum ar fi pregatirea mesei sau spalatul vaselor. Astfel, mama economiseste timp si energie, pe care le poate folosi pentru a petrece mai mult timp cu bebelusul.

4 Ii poate oferi un plus de confort si distractie

Expertii sustin ca o mama ar putea resimti dureri de spate, mai ales daca sta intr-o pozitie incomoda. Rolul tatalui in acest caz este sa-i ofere mamei un plus de confort, prin asezarea unei perne la spate. In plus, ii poate pune muzica preferata, pentru a o ajuta sa se simta mai bine si sa se bucure din plin de experienta minunata a alaptatului.

Sursa foto: mmcoakridge.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare