Cresterea copilului

#hamuri #portbebe #marsupii #ham invelitoare #ham sling #ham mei tai

Tipuri de hamuri pentru bebelusi

Hamurile pentru copii, numite si port-bebe-uri sau marsupii, sunt alternativa cea mai buna a traditionalului carucior atunci cand iti transporti copilul dintr-un loc in altul. Avantajul acestor accesorii ce nu trebuie sa lipseasca din casa unor proaspeti parinti este ca ai bebelusul aproape de tine si, in acelasi timp, te poti folosi si de mainile libere. Poti alege din mai multe tipuri de hamuri existente pe piata.

Hamul de tip invelitoare

Acest tip de ham este realizat din material textil, confectionat din fibre naturale precum bumbacul. Fasa se leaga pe diagonala, de la umar spre sold. In functie de cum alegi sa faci nodul, poti distribui greutatea bebelusului mai spre umeri sau mai spre talie. Avantajul acestui tip de marsupiu este ca nu incorporeaza nici un fel de plastic si se poate folosi inca din primele luni de viata ale nou-nascutului.

Hamul de tip sling

Pe piata, exista sling fix sau sling cu inele. Ambele sunt fase care se adapteaza pe umar, cu ajutorul caruia poti purta copilul in siguranta. Avantajul acestui tip de ham este ca pozitia este confortabila pentru bebelus, imitand-o pe care o avea in uter. Dezavantajul este ca poti pierde destul de mult timp pana inveti sa il legi in diferite pozitii. Cu ajutorul slingului, poti purta bebelusul de la nastere si pana la 12-14 kilograme.

Hamul de tip mei tai

Exista mai multe tipuri de hamuri asiatice, iar unul dintre cele mai populare este “mei tai”. Acesta este similar cu un rucsac in care iti poti tine in siguranta pruncul si are un sistem de prindere foarte usor, din patru fasii care se leaga in jurul taliei tale. Este la fel de confortabil ca port-bebe-ul de tip invelitoare si il poti ajusta in functie de greutatea copilului.

Hamul de tip ghiozdan

Acesta este unul dintre cele mai raspandite tipuri de hamuri existente pe piata. Este deosebit de comod pentru tine, dar si pentru puiul tau. In plus, fata de celelalte tipuri de marsupii prezentate, hamul de tip ghizodan are mai multe centuri de siguranta. Pentru a fi mai bine protejat, bebelusul trebuie sa stea orientat cu fata catre tine. Acest tip de ham se recomanda de la trei luni si pana la 1 an.


Sursa foto: guardian.co.uk


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului