Cresterea copilului

Testul de amniocenteza

amniocenteza este o metoda moderna prin care se pot depista eventualele boli si malformatii genetice pe care le poate avea un bebelus la nastere. Pe baza unei mostre de lichid amniotic puteti afla in urma testului de aminiocenteza daca veti avea un bebelus sanatos si veti putea de asemenea afla cum evolueaza sarcina. Aminiocenteza este recomandata de regula incepand cu a 16 saptamana de sarcina si pana in cea de-a 20 saptamana. Celulele extrase din lichidul amniotic sunt supuse testelor AND pentru detectarea eventualelor afectiuni sau mutatii genetice. Amniocenteza este reconadata in special femeilor care stiu ca au probleme genetice sau antecedente in familei. In cazurile normale, testul nu este foarte indicat deoarece exista riscul pierderii sarcinii. Prin intermediul amniocentezei puteti afla ce riscuri poate avea aducerea pe lume a bebelusului:
  • In urma testului poate fi depistat sindromul Down , dar si aproape toate anomaliile legate de cromozomi;
  • Aminocenteza depisteaza de asemenea foarte multe boli genetice;
  • Puteti afla inca inainte de a aduce pe lume bebelusul daca acesta este expus anomaliilor de tub neural; Amniocenteza este utila si pentru a sti daca va expuneti la riscuri inainte de a naste; Spre exemplu daca este necesara o nastere inainte de termen, trebuie sa stiti daca plamani bebelusului sunt suficient de dezvoltati. Daca ati facut inainte un test de amniocenteza veti sti daca exista riscuri sau nu sa nasteti prematur. In cazul in care aveti o problema a sangelui, cum ar fi cazul Rh incompaibil, testul efectuat la timp va va releva faptul daca exista sau nu riscuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top
Top