Cresterea copilului

#cosmetice #oja #copii #anticearcan #avertisment #rujuri

Sondaj: tot mai multi parinti cumpara produse cosmetice pentru copii

Din ce in ce mai multi parinti cumpara produse cosmetice pentru copiii lor, arata un sondaj realizat de un magazin online din Marea Britanie. Vanzarile nesperat de mari din ultimele 3 luni i-au determinat pe reprezentantii magazinului sa caute o explicatie pentru acest fenomen. Ceea ce au aflat odata cu incheierea sondajului i-a convins sa lanseze un avertisment pentru parinti.

Un parinte din 12 se teme ca are un copil urat

La sondajul initiat de magazinul online MyVoucherCodes.co.uk au participat 1.352 de parinti din Marea Britanie. Ei au fost intrebati daca obisnuiesc sa cumpere produse cosmetice pentru copii, de ce obisnuiesc sa faca acest lucru si care sunt produsele pe care le cumpara cel mai des.

23% dintre parinti au raspuns ca achizitioneaza produse cosmetice pentru copii, iar 1 din 12 parinti respondenti (8%) a recunoscut ca obisnuieste sa achizitioneze produse cosmetice pentru copii dintr-un motiv foarte simplu: se tem ca are un copil urat. Majoritatea celor care au oferit aceasta explicatie a mentionat ca se simte rusinata de aceasta temere.

39% dintre parintii participanti la sondaj au recunoscut ca obisnuiesc sa cumpere produse cosmetice pentru copii doar pentru ocazii speciale, iar 30% au raspuns ca achizitioneaza cosmeticele deoarece vor sa aiba copii mai draguti.

Din totalul respondentilor, 14% spun ca li se pare amuzant sa cumpere produse cosmetice pentru copii, iar 9% au mentionat ca cei mici insista sa primeasca astfel de produse. Un procent de 27% dintre respondenti considera ca cel putin unul dintre copiii prietenilor lor este urat.

Ojele pentru copii se vand cel mai bine

Dintre toate produsele cosmetice pentru copii, ojele se vand cel mai bine. De vanzari bune se bucura si rujurile, anticearcanul si produsele autobronzante, anunta reprezentantii MyVoucherCodes.co.uk.

Avertisment: "copiii nu ar trebui sa foloseasca produse cosmetice"

Mark Pearson, directorul magazinului, s-a declarat surprins de rezultatele sondajului si a mentionat ca parintii trebuie sa constientizeze faptul ca produsele cosmetice sunt destinate adultilor si nu ar trebui sa fie folosite de copii.

"Rezultatele sunt surprinzatoare. Se pare ca multi parinti simt nevoia sa imbunatateasca aspectul fizic al copiilor, iar pentru aceasta apeleaza la produse cosmetice, inclusiv la produse autobronzante. [...] Parintii trebuie sa-si aminteasca faptul ca niciun copil nu are nevoie de produse cosmetice pentru a arata mai bine", a declarat Pearson, conform dailymail.co.uk.

Sursafoto:dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare