Cresterea copilului

#alaptat #alaptat bebelus #lapte matern #somn bebelusi #mese bebelusi

Sfaturi utile pentru alaptatul bebelusului pe timpul noptii

Alaptatul nocturn poate fi un cosmar presarat cu treziri frecvente, plansete interminabile si mult chef de joaca din partea bebelusului tau. Nu lasa ca trezirile frecvente din timpul noptii sa iti distruga bucuria de a fi mama. Iata cateva sfaturi utile care te ajuta sa il obisnuiesti pe bebe sa doarma toata noaptea si sa nu iti perturbe nici tie prea mult somnul!

 

Evitarea aprinderii luminii si a zdruncinaturilor bebelusului


Cand bebelusul incepe sa dea semne ca se trezeste pentru a-si primi portia de mancare, trebuie sa il alaptezi cat mai silentios , pe intuneric si cu miscari blande pentru a nu risca sa il scoti din starea de somnolenta .

Evita sa aprinzi lumina pentru ca acest lucru ii da de inteles micutului ca s-a facut zi. In loc sa pape si sa adoarma, va fi dornic sa se joace cu tine.

De asemenea, atunci cand il ridici din patut , fa-o cat mai usor cu putinta, fara miscari bruste, care-l pot trezi. Lasa-l sa fie cat mai adormit in timp ce mananca.
 

Alaptari mai numeroase si consistente ziua


Pe masura ce micutul tau creste, trebuie sa faci o schimbare in programul lui de masa. Pentru a evita ca el sa se trezeasca noaptea de mai multe ori, mareste cantitatile de lapte din timpul zilei si da-i sa pape ultima oara inainte de culcare.

Inca un truc eficient pentru a mai fura cateva ore de somn este sa il mai trezesti pe bebelus o data inainte de a te baga tu la somn. Cel mic adoarme de obicei foarte devreme, iar tu te bagi in pat cateva ore mai tarziu. Este ocazia perfecta pentru a-l alapta inca o data inainte de a se trezi el si de a-ti intrerupe somnul imediat ce ai adormit.
 

Eructatia este obligatorie dupa fiecare alaptare


Chiar daca iti este foarte somn si vrei ca micutul tau sa pape mai repede si sa adoarma rapid pentru a te baga in pat, nu sari aceasta etapa esentiala. Exista posibilitatea ca acesta sa adoarma in timp ce suge la san si sa fii tentata sa il asezi repede in pat.

Nu face acest lucru inainte de a-l ajuta sa scoata aerul inghitit. In caz contrar, se va trezi cu siguranta peste cateva minute pentru ca bulele de aer ii vor crea probleme de burtica si il vor face sa planga de durere.
 

Schimbul de ture intre membrii familiei


Chiar daca bebelusul este dependent de sanul tau, nu inseamna ca trebuie sa fii singura care trebuie sa se trezeasca mereu.

Colectarea si depozitarea laptelui matern te ajuta sa poti face schimb de ture pe timpul noptii cu alti membri ai familiei si sa te mai odihnesti si tu putin.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului