Cresterea copilului

#somn #lumina #bebelusi #muzica #patura #leagan

Sfaturi pentru ca bebelusul tau sa doarma linistit in timpul noptii

Intreruperile sau tulburarile de somn ale bebelusilor reprezinta una dintre problemele principale cu care se confrunta mamele. Somnul copiilor poate fi influentat de o multime de factori externi. Iata cateva trucuri pentru ca bebelusul tau sa nu aiba probleme in timpul noptii.

Foloseste muzica pentru a adormi copilul

Unul dintre miturile privind somnul copiiilor este acela ca bebelusii adora linistea. De fapt, acestia sunt invatati cu zgomotul inca dinainte sa se nasca, astfel ca, daca vrei ca bebelusul tau sa adoarma mai repede si sa aiba un somn linistit, invata-l cu sunete de fundal. Ii poti pune melodii linistitoare, cantece pentru copii sau emisiuni de la televizor.

Hraneste bebelusul in timp ce doarme

Daca vrei ca cel mic sa nu te mai trezeasca imediat dupa ce adormi, incearca sa il hranesti in timp ce doarme. Poate parea o idee ciudata, dar in unele cazuri functioneaza. Inainte sa mergi tu la culcare, hraneste-l si pe el, astfel vei dormi mai mult pana cand bebelusului tau i se va face foame din nou. Acesta metoda nu functioneaza la toti copiii, intrucat unii dintre ei sunt mai mofturosi in privinta modului in care sunt hraniti.

Infasa copilul pe timpul noptii

Infasa-ti copilul in timpul somnului sau foloseste un sac de dormit. Astfel, bebelusul se va misca mai putin, iar riscul de a se trezi scade considerabil.

Nu aprinde lumina din camera cand bebelusul se trezeste

Cand bebelusul se trezeste in timpul noptii, este important sa pastrezi, totusi, ambianta necesara pentru ca el sa adoarma rapid. Nu vorbi tare si nu aprinde lumina in camera. Mai mult decat atat, nu te juca cu el - vremea jocurilor este in timpul zilei!

Leagana bebelusul pentru a-l adormi

Inca din pantece, copilul este obisnuit sa adoarma in timp ce tu esti in miscare, astfel ca unii bebelusi vor sa fie leganati inainte de a adormi. Poti sa te plimbi cu cel mic prin casa pana adoarme, sa il legeni pe picioare sau chiar sa il scoti la o plimbare in masina. Este important ca bebelusul sa fie bine fixat in timpul plimbarii.

Obisnuieste copilul cu mirosul tau

Imediat dupa nastere, bebelusul se ataseaza foarte tare de mama si asociaza confortul si mancarea cu aceasta. Din acest motiv, trebuie sa ii asiguri si pe timpul noptii confortul de care are nevoie. De exemplu, poti pune patura bebelusului pe umarul tau, in timpul zilei, iar noaptea sa il invelesti pe cel mic cu ea. Mirosul tau se va impregna si bebelusul va dormi linistit, stiind ca este in siguranta.

Sursa foto: flixya.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului