Cresterea copilului

#bebelusi #fular #manusi #crema #balsam de buze #iritatii

Semne care sugereaza ca pielea bebelusului sufera in sezonul rece

Stiai ca pielea sensibila a bebelului se poate arde si iarna, in timpul plimbarii obisnuite prin parc? In plus, aerul rece si uscat de iarna este agresiv cu pielea delicata a bebelusului, astfel ca are nevoie de protectie si hidratare continua, pentru a-si mentine elasticitatea si aspectul proaspat. Fii atent la semnele pe care pielea bebelusului ti le transmite si protejeaz-o pe factorii nocivi!

1 Iritiatiile de la caldura

Iritatiile de la caldura nu apar numai vara, ci sunt prezente si iarna, atunci cand bebelusul este supraincalzit, de la straturile de haine. In astfel de situatii, organismul sau micut se supraincalzeste, porii pielii se astupa, fapt care duce la aparitia unor bubite rosii.

Pentru a preveni aceasta problema, este indicat sa il imbaci pe cel mic in cateva straturi de haine prin care pielea poate sa respire. Atunci cand simti ca bebelusului ii este cald, da-i jos un strat de haine. Pentru mancarimi si iritatii, foloseste o crema cu 1% hidrocortizon.

2 Buzele crapate

Buzele bebelusului sunt in permanenta umede datorita salivei, insa aceasta umezeala afecteaza stratul protector de piele de deasupra lor. Acest fenomen face ca buzele sa fie mai sensibile la frig si vant.

Pentru a proteja buzele bebelusului, aplica zilnic, in special atunci cand iesi cu el afara, un strat fin de balsam pe baza de ceara de albine.

3 Inghetul

Atunci cand bebelusul este expus la temperaturi scazute, pielea sa delicata devine rosie si sensibila. Cele mai afectate zone sunt fata, mainile si picioarele. Aceasta reactie este normala, deoarece in contact cu aerul rece, organismul trimite mai putin sange catre extremitati, pentru a mentine calde organele vitale.

Cand este foarte frig, este recomandat sa eviti sa iesi afara cu bebelusul. Daca totusi iesi, ai grija sa il imbraci bine si sa ii protejezi extremitatile cu fulare si manusi din lana. La intoarcerea in casa, este important sa ii faci o baie calda.

4 Obrajii rosii

De obicei, pielea devine rosie si crapata atunci cand nu este bine hidratata. Vantul, hainele groase, saliva si scutecele umede sunt factori care deshidrateaza pielea si favorizeaza iritatiile.

Pentru a preveni aceasta problema, este esential sa hidratezi zilnic pielea bebelusului cu o crema speciala pentru el. In fiecare seara, dupa baie, maseaza pielea bebelusului cu crema sau un ulei puternic hidratant. Ai grija insa sa alegi produse fara alcool si mirosuri puternice.

Sursa foto: shyybeauty.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului