Cresterea copilului

#casatorie #pas #decizie #hotarare #pregatit #pregatita #familie #maturitate #relatii #sot #sotie

Semne ca sunteti pregatiti pentru casatorie

Va iubiti, sunteti entuziasti si ferm convinsi ca veti ramane impreuna pentru tot restul vietii. Insa, va fi oare asa? Chiar daca sunteti hotarati sa faceti pasul cel mare, cum va dati seama daca este momentul potrivit?

Daca v-ati ghida dupa rata crescuta a divorturilor, dupa sfaturile parintilor care spun ca nu este bine sa va casatoriti cand sunteti prea tineri sau dupa multitudinea de legamante aranjate, din interes, atunci gandurile despre casatorie devin chiar obositoare. Nu trebuie sa luati lucrurile intr-atat de tragic insa. Exista o serie de factori revelatori care, alaturi de sentimentele profunde care va leaga, va poate conduce cu inima impacata spre altar.


Iti cunosti bine asteptarile


In primul si in primul rand analizeaza-te cu atentie cu privire la acest subiect. Ce asteptari ai de la tine, de la persoana pe care o iubesti. Cat de mult o iubesti, cum te vezi peste 10 ani. In decorul tau din viitor apare si ea.? O analiza minutioasa asupra sentimentelor si dorintelor tale este mai mult decat importanta.


Esti motivat/a


De ce te mariti/insori? O faci pentru ca o iubesti? O faci pentru ca ai ajuns la o varsta si parintii te imping de la spate sa faci pasul cel mare? O faci pentru ca te simti dator fata de prietena/prietenul tau? O faci din interes. Oricare ar fi motivatia pentru care o faci, trebuie sa o ai clar in minte si sa vezi daca merita sa faci pasul respectiv pentru a-ti indeplini scopul.


Esti o persoana matura


O cerinta obligatorie atunci cand doua persoane aleg sa-si lege destinele este :”si la bine si la rau”. Casatoria nu este o joaca de-a mama si de-a tata., ci din contra este o decizie matura care presupune asumarea unei serii de resposabilitati in care diplomatia, experienta si intelepciunea ar trebui sa fie armele tale secrete.

Pentru a-ti da seama daca poti sa faci fata unui mariaj, incearca un mic exercitiu. Fa „ o repetitie a mariajului”. Muta-te impreuna cu prietenul/prietena ta o perioada de timp si ganditi-va ca ati fi deja casatoriti. Probabil in primele zile va veti bucura de intimitate si de cat mai mult timp petrecut impreuna, ulterior insa va trebui sa va asumati o serie de responsabilitati: facut curat, platit facturi, dus copiii (imaginari) la scoala etc. Vezi cat rezisti, daca ai depasit pragul de 6 luni cel putin, inseamna ca esti de neclintit in decizia ta.


Esti loial/a


O casnicie presupune incredere si fidelitate . Daca stii ca esti genul caruia/careia ii fug ochii dupa altcineva, chiar mergand de mana cu partenerul pe strada, este cazul sa te mai gandesti inainte sa iei aceasta decizie.
 
Binenteles ca vei zice acum „ce este frumos si lui Dumnezeu ii place” daca daca asta implica sa uiti de cel/cea de langa tine si sa zbori hai-hui din floare in floare, crezi ca esti pregatit pentru acest pas?
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare