Cresterea copilului

# cadouri de craciun #sarbatori #craciun

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi si noi, parintii, intram din nou in goana dupa cadourile de Craciun

Desi la prima vedere pare o activitate fara prea mari batai de cap, daca vrem sa ii facem cadou copilului o jucarie care sa ii placa si sa il si ajute sa se dezvolte, atunci apar intrebarile: care sunt cele mai potrivite jucarii pentru varsta copilului meu, ce abilitati imi doresc sa dezvolte acesta cu ajutorul unei jucarii, care sunt jucariile “la moda” si, nu in ultimul rand, care este acea jucarie care i-ar placea cel mai mult?

La aceste intrebari ne raspunde Diana Radu de la magazinul online de jucarii www.ookee.ro.

R: Care sunt criteriile dupa care ar trebui sa se ghideze un parinte atunci cand doreste sa ii cumpere o jucarie de Craciun celui mic? Tragem lozul castigator daca alegem o jucarie “la moda” sau este putin mai complicat?

D.R.: Ca mama, le recomand parintilor in primul rand sa aleaga jucarii sigure, adica acele jucarii care sunt potrivite varstei copilului si care in acelasi timp respecta normele de siguranta in domeniul jucariilor. Alegerea unei jucarii dintr-un brand cunoscut pe piata ofera un plus de siguranta chiar daca uneori pretul este putin mai mare decat al unei jucarii non-brand. Este necesar ca jucaria sa fie suficient de mare sau sa nu aiba piese de dimensiuni mici daca o alegem pentru un bebelus, vopseaua folosita sa fie non-toxica, materialul sa fie unul rezistent - sunt multe alte aspecte de care noi, ca importatori, tinem cont atunci cand selectam jucariile pe care le introducem pe piata.

La fel de importante in alegerea jucariilor sunt grupa de varsta din care face parte copilul si abilitatile pe care dorim sa i le dezvoltam. Jucariile trebuie alese astfel incat copilul sa invete prin joc si sa se bucure in acelasi timp. Stiu ca in ziua de astazi este mai usor sa ii dai copilului tableta sau telefonul, insa acestea nu ajuta la o dezvoltare complexa si armonioasa a inteligentei copilului nostru. E important sa fim langa el, sa ne jucam impreuna, sa-l ajutam si sa-l provocam sa invete cat mai multe.

R: Pe ookee am vazut ca aveti o gama larga de produse? Traim in epoca vitezei in care timpul este pretios. Cum ar putea un parinte sa aleaga usor si destul de repede jucaria potrivita?

D.R.: Intr-adevar, timpul este esential. Pe ookee avem peste 50.000 de produse in acest moment, insa impartirea pe categorii a acestora face ca gasirea produsului potrivit sa se faca relativ usor. Mai mult, in cazul nostru avem si consultanti care au beneficiat de un training riguros menit sa ii ajute sa cunoasca produsele din magazinul nostru online si sa poata veni cu recomandari atunci cand este nevoie.

R: Poti sa ne spui ce jucarii sau game de jucarii sunt la mare cautare in perioada aceasta?

D.R.: Pentru perioada Sarbatorilor, pe langa jucariile la moda (cele promovate la TV), parintii cauta seturi de constructii mai mari (din lemn sau magnetice) pentru baieti iar pentru fetite, casute de papusi mobilate, cu multe accesorii. Vremea calda de afara face ca si jucariile de exterior sa fie inca foarte cautate – complexe de joaca din lemn, tobogane si accesorii. Punctual, ca jucarii educative, se cauta foarte bine numaratoarea japoneza Soroban si jucariile de motricitate, cum ar fi Incuie si Descuie de la Melissa&Doug. In top sunt si figurinele si jocurile de societate, dar si costumele de serbare si carnaval, seturile de construit LEGO si Playmobil sau jucariile pentru bebelusi.

R: Am inteles care sunt criteriile care stau la baza alegerii unei jucarii insa consider ca la fel de importante sunt partea financiara si logistica. Cum reuseste un magazin online sa fie competitiv si cum reusiti sa gestionati numarul mare de comenzi din perioada Sarbatorilor astfel incat sa nu ramana niciun copil fara cadou de la Mosul?

D.R.: Ne straduim sa avem preturi competitive si un raport pret-calitate cat mai avantajos. In acelasi timp, asiguram stocuri pe o gama larga de jocuri si jucarii pentru a putea intampina cererile mari din sezonul de iarna.

Livrarile nu ar trebui sa fie o problema. Intr-adevar, este o provocare ca in plin sezon sa ajunga la timp toate coletele insa facem tot ce ne sta in putinta sa asiguram livrarile in 24-48 de ore astfel incat si clientii sa fie multumiti. Prin clienti ma refer in primul rand la cei mici si apoi la parinti. Recomand insa ca parintii sa-i ajute pe Mos Nicolae si pe Mos Craciun sa aleaga din timp jucariile pentru copii si astfel sa evite aglomeratia din zilele premergatoare Sarbatorilor.

Ii multumim Dianei pentru raspunsuri si concluzionam: daca vreti sa scapati de imbulzeala din magazine, alegeti un magazin online pentru achizitionarea jucariilor. Categoric veti gasi mult mai multe articole decat intr-un magazin clasic. Daca va doriti ca jucariile sa fie educative, sigure, iar preturile competitive, atunci indreptati-va din timp catre un magazin care importa jucarii - astfel veti putea alege dintr-o gama larga cele mai potrivite jucarii la preturile cele mai bune.

Eu, ca si multi alti clienti, va recomand ookee.ro si va doresc Sarbatori Fericite si spor la cumparaturi!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului