Cresterea copilului

#film #jocuri #adolescenta #karaoke #timp copii #timp de calitate

Sarbatori in familie: 4 moduri de a petrece mai mult timp cu adolescentul tau

Perioada sarbatorilor de iarna reprezinta ocazia perfecta pentru a petrece mai mult timp alaturi de copilul tau, insa adolescentii vor sa iasa cu prietenii, sa mearga la petreceri si sa caute cadouri pentru iubiti sau iubite. Cu atat de multe activitati in program, nu ar trebui sa te mire ca nu gasesti un moment doar al vostru, in care va bucurati impreuna de minunatele sarbatori.

Anul acesta, propune-ti sa petreci mai mult timp impreuna cu adolescentul tau de sarbatori. Iata cateva idei inspirate, sugerate de specialisti, dar si de parinti.

1 Mergeti la film impreuna

Unul dintre cele mai placute moduri de relaxare ale adolescentilor este mersul la cinema. Profita de acest lucru pentru a-ti invita copilul la film de sarbatori. In general, in aceasta perioada a anului se lanseaza filme pentru intreaga familie, ceea ce inseamna ca va puteti distra impreuna fara probleme.

Specialistii spun ca momentul ideal pentru petrecere a timpului alaturi de un adolescent este dupa masa de pranz si nu ar trebui sa dureze prea mult, pentru a nu deveni plictisitor.

2 Optati pentru jocuri de societate

Jocurile de societate sunt o alta modalitate relaxanta de petrecere a timpului impreuna cu adolescentul tau de sarbatori. Probabil crezi ca ar prefera sa iasa la un suc cu prietenii lui, insa vei vedea ca va fi mai mult decat incantat de propunerea ta. Monopoly si rummy sunt doar doua jocuri pe care le puteti incerca.

3 Mergeti la munte

Dupa masa copioasa de sarbatori, putina miscare este binevenita. Organizeaza o iesire de o zi la munte. Adolescentul tau va fi bucuros urce pe partie si sa-ti arate cat de bine stie sa schieze. Plecati dimineata devreme la drum, pentru a profita cat mai mult timp de aerul curat de munte.

4 Organizeaza o sesiune de karaoke

Internetul este plin de melodii pentru karaoke. De sarbatori, organizeaza o sesiune de cantat, la care ii inviti si pe prietenii adolescentului. Astfel, isi va petrece timpul atat cu tine, cat si cu ei. Pregateste gustari dulci si sarate, dar si mici cadouri pentru cei mai talentati "cantareti".

Sursa foto: inspiredbysavannah.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului