Cresterea copilului

#ingrijireacopilului.ro #bebelusi #ingrijire copil #cautabona.ro

Reguli generale de igiena pentru nou-nascut

Atentia acordata sanatatii copiilor nostri este vitala, dar nu este suficient sa-l supraveghem numai pe cel mic pentru a-l feri de contactul cu microbii. Trebuie sa fim foarte atenti si la noi insine si la toate persoanele, vietatile si obiectele care vin in contact cu micutul nostru.



Asadar, parinti, bunici si bone nu uitati ca exista reguli de igiena care trebuie respectate cu sfintenie atunci cand avem de-a face cu un bebelus, mai ales cu un nou-nascut. Doar cei perfect sanatosi pot intra in camera copilului si pot interactiona cu acesta, pentru a evita contactarea unor boli infectioase cum ar fi gripa, diareea, rujeola , rubeola , varicela, hepatita A, herpesul, tuberculoza etc. Daca aceste boli sunt cel putin neplacute pentru adult, imaginati-va cat de periculoase pot fi ele pentru copilul al carui sistem imunitar nu este inca intarit, ceea ce il face mult mai sensibil la orice tip de boala.


Ca atare, toate persoanele care vin in contact cu cel mic trebuie sa se spele foarte bine pe maini inainte de a-l lua in brate sau de a-l hrani. Atentie mare la hainele pe care le purtam: ele trebuie sa fie curate, dar nu spalate cu detergenti cu parfum puternic, care ii pot provoca celui mic reactii alergice .



Nu sarutati mainile copilului!



Copilasii sunt adorabil, este adevarat, si primul impuls al tuturor este sa-i ia in brate, sa-i sarute, sa se joace cu ei. Daca insa ne incearca fie si o simpla raceala, ar fi bine sa ne manifestam afectiunea in alt mod. In general, adultii, mai ales cei care nu fac parte din familie si nu vin in contact foarte des cu copilul, nu trebuie sa-l sarute pe cel mic pe gura sau pe manute. Aceasta deoarece el isi va duce manutele la gura, si se poate contamina cu microbi din gura adultilor care  pentru el pot fi mult mai daunatori decat am fi tentati sa credem.



Aceasta nu inseamna ca bebelusul trebuie sa traiasca sub un clopot de sticla, izolat de orice contact, doar ca trebuie sa fim intotdeauna atenti la apropierea de acesta si sa ne gandim in primul rand la sanatatea sa.

Cumpara acum cu 20% reducere Cursul de babysitting



Puteti afla mai multe informatii despre aceasta tema din “Cursul de babysitting” realizat de Asociatia Secretul Evolutiei. Toate informatiile de pe acest CD poarta semnatura dnei dr Ana Culcer, sefa sectiei de Nou Nascuti de la Spitalul Universitar Bucuresti. Cu o experienta de peste 40 de ani in ingrijirea si rezolvarea problemelor cu care se pot confrunta copiii inca de la nastere, sfaturile oferite de dr Ana Culcer se dovedesc intotdeauna extrem de utile pentru orice mamica si pentru orice bona.


Puteti achizitiona acest curs in format electronic de pe parinti.acasa.ro (cu reducerea mentionata), sau de pe site-ul Asociatiei, www.ingrijireacopilului.ro.



Pentru a obtine o reducere de 20% din pretul produsului, trimite un mail cu subiectul „Curs babysitting” la adresa  parinti@acasa.ro  in care sa soliciti achizitionarea acestui curs. Un operator iti va prelua comanda si iti va explica modul de intrare in posesia cursului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului