Cresterea copilului

# saltea impermeabila #saltea

Protectia impermeabila pentru saltea - un accesoriu util nu doar pentru patul bebelusului

 

Toata lumea stie ca a-i face pe bebelusi si pe copiii mici sa doarma linistiti este una dintre cele mai mari provocari din lumea parintilor. Pentru ca micutul somnoros sa aiba un somn bun, vei avea nevoie de ingredientele potrivite. Desigur, salteaua si cearsafurile sunt esentiale, dar unul dintre cei mai importanti factori pentru crearea unui pat confortabil, sigur si sanatos este sa alegi si o protectie impermeabila pentru saltea.

 

 

O acoperire de buna calitate poate face ca patul sa fie chiar mai confortabil, iar faptul ca are un strat impermeabil poate fi un adevarat salvator de saltele atunci cand copilul tau provoaca mici incidente. Pe masura ce bebelusul creste, probleme cum ar fi miscarile energice inainte de culcare sau la schimbatul scutecului sunt atat de comune si, uneori, zilnice. Micile regurgitari sau accidente umede cand lipseste scutecul ne pot trezi in toiul noptii si ne invata cum sa facem patul cu ochii inca inchisi. Din fericire, protectia impermeabila este un aliat confortabil si extrem de util, pentru parinti si pitici.

Aceste protectii au foarte multe avantaje si sunt de mai multe tipuri.

Stim cu totii ce inseamna o saltea murdara sau umeda. Este imposibil sa nu fi varsat macar odata ceva in pat. Ei bine, atunci cand bebelusul regurgiteaza lapte sau are un incident fara scutec, nu vorbim numai despre disconfortul vizual, ci si despre cel olfactiv. Mirosul provocat de astfel de incidente este persistent si te poate face sa arunci cu totul salteaua.

In plus, pe piata exista dimensiuni diverse care vor face ca astfel de protectii sa poata fi folosite pentru diferite dimensiuni de saltea fie ca e vorba de o saltea pentru patut au de salteaua de la patul parintilor. Fie ca protectia este pentru patul celui mic sau pentru patul de la bunica, poti sta linistit ca niciun lichid nu va trece.

Pe piata exista mai multe tipuri de protectii, fiecare cu plusuri sau cu minusuri.

Protectia traditionala cerata

Oricine a incercat, cel putin o data in viata, sa doarma pe o astfel de protectie cerata, a descoperit, cu siguranta, semnificatia cuvantului „disconfort”. Deloc respirabila, vara provoaca transpiratie si disconfort. Acest tip de protectie ar trebui evitata in special pentru ca poate provoca probleme de sanatate. Salteaua trebuie sa respire, altfel ar putea forma mucegaiuri si acarieni care pot dauna sanatatii. In acest caz, ce fel de protectie trebuie sa folosesti pentru a impaca si salteaua si sanatatea?

Protectia impermeabila din bumbac si cauciuc

O astfel de protectie este moale, impermeabila si respirabila. Combinatia dintre bumbac 100% si cauciuc a dat nastere la o tesatura „magica” care ne fereste de incidente. Pe o asemenea protectie bebelusul nu va transpira vara si isi va mentine caldura iarna. In cazul unei pierderi de lichid din scutece, partea din cauciuc nu va permite lichidului sa  treca  si va pastra salteaua uscata.

Exista diferite tipuri de protectii, asa cum spuneam, fiecare cu caracteristici diferite. O prima diferenta se refera la dimensiunea acestora. Protectiile mai mici sunt concepute special pentru dimensiunile standard de patut bebe -  adica 120x60 si 140x70 cm. Exista insa si varinate de dimensiuni mai mari pana la 200x200 cm

Protectia cu colturi sau cu benzi elastice, este in schimb ideala pentru a o fixa pe patutul copilului sau pe patul adultilor pentru a-l proteja de orice posibil accident nocturn. Aceste tipuri de protectii sunt realizate pentru a ramane ancorate pe suprafata pe care le asezi si, datorita captuselii de bumbac, nu sunt zgomotoase. De asemenea, sunt hipoalergenice, nefiind niciun pericol sa il asezi pe micut direct pe o astfel de protectie.

Cum se spala?

Poate una din cele mai bune caracteristici este ca aceasta protectie poate fi spalata la 40° C, in masina de spalat. Se usuca foarte repede. Cu toate acestea, iti recomandam sa ai cel putin doua disponibile, pentru a avea intotdeauna o protectie eficienta la dispozitia ta.

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare