Cresterea copilului

#copii #programe #televizor #univers #cunostinte #dezvoltare intelectuala #mediul inconjurator

Programele TV de calitate contribuie la dezvoltarea intelectuala a copiilor

Programele TV pe care copiii le urmaresc cu placere pot influenta dezvoltarea lor intelectuala, insa pentru aceasta trebuie sa stii ce anume sa ii lasi sa vizioneze. Programele care contin imagini agresive pot influenta intr-un mod negativ comportamentul copiilor, in schimb, programele de calitate, din care cei mici au ce invata, se pot transforma in metode utile de dezvoltare intelectuala, spun specialistii.

Un studiu recent, realizat de Institutul de Cercetari Pediatrice din Seattle, SUA, arata ca nu este atat de important timpul pe care copiii il petrec in fata televizorului, cat programele la care se uita.

Programele de calitate ii ajuta pe copii sa dobandeasca noi cunostinte

Dimitri Christakis, autorul studiului, sustine ca, daca parintii si-ar invata copiii sa urmareasca documentare educative despre mediul inconjurator, despre Univers sau despre animale, i-ar putea ajuta sa-si imbogateasca vocabularul si sa dobandeasca noi cunostinte utile.

De asemenea, programele TV de calitate pot avea un impact pozitiv asupra comportamentului celor mici, care devin mai buni si mai intelegatori. La studiu au participat 565 de parinti din Seattle care au completat constant chestionare despre programele TV vizionate de copii si despre comportamentul juniorilor.

Rezultatele arata ca acei copii care au urmarit in special programe de calitate si-au imbunatatit comportamentul.

Un alt specialist in domeniu, Dr. Michael Rich, de la Spitalul de Copii din Boston, impartaseste viziunea lui Christakis si considera ca este bine ca parintii sa aleaga programe TV de calitate pentru copii, in loc sa ii priveze pe acestia de televizor.

Cat timp ar trebui sa petreaca un copil in fata televizorului

Desi de-a lungul timpului s-au realizat mai multe studii cu privire la impactul programelor TV asupra dezvoltarii intelectuale a copiilor, specialistii inca nu pot spune cu exactitate cat timp ar trebui sa petreaca un copil in fata televizorului.

Expertii te sfatuiesc sa creezi un program zilnic prin care copilul tau sa aiba timp atat pentru vizionarea unor programe TV de calitate, cat si pentru miscare, rezolvatul temelor si alte activitati care stimuleaza dezvoltarea intelectuala.

Sursa foto: cbsnews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului