Cresterea copilului

#scoala #prima zi de scoala # inceperea scolii # copii scoala

Prima zi de scoala, o provocare pentru copil

Copilul tau s-a descurcat de minune in prima zi de scoala, a trecut peste emotiile inevitabile, a tresarit la auzirea clopotelului si s-a bucurat la intalnirea cu viitorii sai colegi? Ei bine, de acum incepe o perioada mai dificila, iar tu trebuie sa il sustii.

Chiar daca l-ai pregatit emotional , primele zile de scoala pot fi un soc emotional pentru copil. Aici se va intalni cu alte reguli, alti oameni, alt tip de predare, alte tipuri de personalitati. Sunt cazuri in care copiii nu se adapteaza usor la schimbarile puternice. De aici, poate lua nastere o situatie in care copilul trebuie sprijinit si incurajat mai mult decat de obicei.

De acum, este foarte posibil sa nu se mai duca la scoala cu mare drag, asa cum o facea la gradinita. Din acest moment, responsabilitatile vor fi mai mari, la fel ca si presiunea venita din partea parintilor si a profesorilor. Scoala inseamna, spre deosebire de gradinita, mai multe lucruri de invatat, teme pentru acasa , diverse proiecte si mai putina joaca.

 

Cum il poti ajuta pe copil sa se acomodeze la inceputul scolii


Daca a ajuns acasa destul de fericit, cu manuale noi, nu trebuie sa iti faci griji prea mari. Daca totusi copilul este impacientat si considera ca nu va face fata acestei noi provocari, trebuie sa ai in vedere cateva trucuri.

1. Vorbeste-i despre prima ta zi la scoala. Asigura-l ca toti copii se descurca foarte bine si ca este vorba doar despre teama de schimbare. Spune-i ca aici isi va face prieteni buni, ca va invata lucruri noi si ca in scurt timp va fi mult mai entuziasmat. Poveste-i ca si tu erai speriat in prima zi de scoala, iar pentru a-l incuraja, ii poti da cateva detalii despre cat de stricte erau regulile la vremea respectiva.

2. Verificati impreuna manualele. Pentru ca in prima zi de scoala se impart manualele, ar fi bine sa le rasfoiti impreuna pe toate si sa te arati entuziasmat de aspectul acestora, dar si de informatiile pe care le gasesti acolo. Asigura-l ca pe masura ce va descoperi mai multe informatii, va fi mai incantat. De asemenea, spune-i ca il vei ajuta cu lectiile ori de cate ori va fi nevoie si ca iti va face placere sa faci acest lucru.


3. Pregateste-l pentru a doua zi. Verificati impreuna orarul si pregateste-i ghiozdanul cu toate caietele, cartile si rechizitele necesare. De asemenea, aseaza uniforma pe un umeras, astfel incat sa nu se sifoneze si pregateste totul astfel incat lucrurile sa ii fie mai usoare a doua zi dimineata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului