Cresterea copilului

#copii #pozitie somn # pozitie somn copil #personalitate copil

Pozitia de somn si personalitatea copilului

Stiai ca pozitia preferata in care doarme copilul tau spune multe despre personalitatea si felul lui de a fi? Invata sa iti cunosti mai bine prichindelul dupa modul in care doarme frecvent si sa ii desprinzi principalele trasaturi de personalitate si din alta parte decat din zodia din care face parte, data nasterii sau dupa alte principii stravechi!

Pozitia fetala

Pozitia fetala de somn este cea in care corpul copilului imita pozitia fatului in burtica mamei. Sta ghemuit, cu genunchii adusi la piept si cu mainile una peste cealalta, pozitionate in fata.

Este cea mai populara pozitie de somn si este aleasa de copiii cu personalitati puternice, impunatoare.

Daca micutul tau doarme adesea in aceasta pozitie, este tipul de copil caruia ii place sa-si impuna ideile, se cearta usor cu cei din jur cand nu ii convine ceva, dar este si usor artagos. Nu suporta schimbarile si nu este deloc naiv. Nu are incredere in oameni si in tot ce i se spune, pastrandu-si intotdeauna rezervele in privinta lucrurilor pe care nu le stie sau nu le poate controla.

Pozitia soldatului

Este o pozitie de somn destul de rar intalnita, in care prichindelul doarme pe burtica, cu mainile pe langa corp.

Copilul care doarme frecvent in aceasta pozitie este timid si introvertit si trebuie lucrat intens cu el pentru a se putea exterioriza si a-si putea exprima sentimente, trairile si chiar opiniile. Este genul de copil care nu iese in evidenta intr-un grup si care prefera sa taca, chiar daca are ceva util sau important de spus.

Este important sa incerci sa il ajuti sa fie mai deschis in interactiunile cu cei din jur si sa iasa din carapacea in care se ascunde, comunicand cu el si incurajandu-l sa participe la activitati care presupun integrarea in grupuri de copii, astfel incat sa mai capete incredere in el.

Pozitia "in cadere libera"

In aceasta pozitie, copilul doarme pe burtica, cu mainile intinse in sus si cu picioarele drepte. Este un copil voios, sociabil si mereu in centrul atentiei.

Este deschis, vorbeste mult si este considerat sufletul incaperii in care se afla. Reuseste sa ii faca pe toti din jur sa rada, dand dovada de un puternic simt al umorului.

Odata ce cunosti un astfel de copil, iti este aproape imposibil sa il uiti. Efervescenta si vitalitatea de care da dovada ii dau un farmec aparte, memorabil.

Pozitia trunchi de copac

Aceasta pozitie descrie copilul care doarme intr-o parte, cu mainile pe langa corp si picioarele perfect intinse.

Sociabil din fire si descurcaret in orice situatie, copilul care doarme in pozitia "trunchi de copac" se adapteaza cu usurinta schimbarilor.

Este o personalitate care lasa o amprenta pe oriunde unde calca si care se face usor placut si remarcat prin locurile pe unde merge.

Pozitia visatorului

Pozitia visatorului se caracterizeaza prin punerea mainilor sub cap in timpul somnului, in timp ce restul corpului sta intr-o parte.

Caracterizeaza copilul comunicativ si deschis, dar intotdeauna suspicios. Nu are incredere in lucrurile pe care nu le face cu manuta lui si ii place ca mereu sa despice firul in patru. Se hotarasc ceva mai greu, dar cand o fac, nimeni si nimic nu le mai schimba parerea.

Foto: Sleepzine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului