Cresterea copilului

#prietenie #familie #divort

Poti ramane prietena cu familia fostului?

Orice despartire poate fi traumatizanta si putine divorturi sunt usoare. Dupa ce treci printr-o ruptura cu partenerul, mai poti ramane prietena cu familia lui? Si chiar daca poti, ar trebui sa faci asta?

Odata ce doi oameni se despart, au nevoie de o perioada in care sa fie departe unul de celalalt, perioada in care sa-si vindece ranile si sa accepte ca trebuie sa ia totul de la capat.

Chiar daca iti place foarte mult familia lui, este indicat sa iei o pauza si fata de ei, inainte de a hotari daca mai puteti ramane prieteni.

In cazul divortului unui cuplu cu copii , chiar daca nu mai exista loc de prietenie, cele doua familii trebuie sa accepte ca o relatie civilizata este necesara pentru binele celor mici.

Copiii merita sa-si vada in continuare bunicii, chiar daca tu nu mai vrei sa auzi de socri .

Ce se intampla insa cand te intelegi de minune cu familia fostului sot sau iubit si ei te plac la fel de mult? Daca vrei sa continui relatia de prietenie, trebuie sa tii cont de trei factori importanti:

 

Sentimentele tale

 

Atunci cand mai speri la o impacare, apropierea de familia lui, iti poate fi foarte daunatoare. Parintii lui amabili vor evita sa te descurajeze, iar tu vei suferi in continuare.

Despartirea sau divortul impun o pauza intre relatiile cu fostul, cu prietenii lui si cu familia lui. Oricat de mult dor ti-ar fi de sora sau de mama lui, odata ce le ai in fata, te vei gandi cu siguranta la el.

Odata ce ai depasit perioada critica, poti incerca sa mentii o relatie de prietenie cu rudele lui, atata vreme cat acest lucru nu te mai face sa te gandesti la el.

Concentreaza-te asupra noii tale vieti si gasesti puncte in comun cu rudele lui care sa nu iti mai aduca aminte de relatia esuata.

Gandeste-te ce ai face daca i-ai vizita rudele si ti-ar fi prezentata noua lui iubita. Daca iti vine sa plangi doar la gandul ca el iubeste acum o alta femeie, nu ar trebui sa incerci sa ramai prietena cu rudele lui.

 

Sentimentele lui

 

Cum te-ai simti daca, dupa o despartire sau un divort, ti-ai vizita parintii si l-ai gasi in sufragerie pe fostul, care bea tacticos o cafea?

Gandeste-te la sentimentele lui legate de faptul ca mai ai inca atasamente legate de oamenii importanti din viata lui. Tu cum te-ai simti daca ai fi in locul lui?

Odata ce el incepe o noua relatie, este putin probabil ca atasamentul tau fata de rudele lui sa nu-l deranjeze. Mai mult, daca parintii lui te plac foarte mult si cred ca fiul lor a facut o greseala, ei ar putea sa-i saboteze relatia fiului lor, prin comparatii excesive intre tine si noua iubita.

 

Sentimentele lor

 

Este foarte greu sa-ti dai seama ce gandesc cu adevarat rudele lui dupa o despartire. Poate ca regreta faptul ca te-au pierdut din familie, poate ca sunt amabili si prietenosi cu tine doar pentru a fi civilizati.

Daca te plac foarte mult, prezenta ta i-ar putea incuraja sa spere la o impacare intre tine si fiul lor, chiar daca voi doi stiti ca acest lucru nu mai este posibil.

Mai mult, chiar daca le-ai spus ca relatia nu mai are niciun viitor, ei isi pot face sperante si pot pune presiuni asupra fostului tau, pentru o impacare. Refuzul lui ar putea crea tensiuni in familia lor, lucru pe care ar trebui sa incerci sa il eviti.

 

Semne ca nu puteti fi prieteni

 

  • Doar tu ii suni sau ii inviti sa va vedeti. Ei nu te suna niciodata.
  • Nu aveti nimic in comun cu exceptia relatiei tale cu fiul sau fratele lor.
  • Atunci cand vorbiti, ei iti povestesc in detaliu ce mai face fostul si te intreaba cand va impacati.
  • Iti dau de inteles ca fostul tau nu stie ca pastrati legatura si ar fi foarte suparat daca ar afla.

 

Nu are rost sa incerci sa pastrezi o relatie clandestina cu rudele fostului atunci cand stii ca dezvaluirea ei ar putea provoca tensiuni.

Cel mai bine pentru toate partile implicate este sa pastrezi distanta o vreme. Odata ce toate ranile s-au vindecat si ai inceput o relatie noua si fostul la fel, poti incerca sa reiei legatura cu rudele lui, daca iti doresti cu adevarat acest lucru. Cea mai buna solutie ar fi sa te concentrezi totusi asupra familiei noului tau iubit, cu care ai putea avea chiar mai multe lucruri in comun .

Nu suspina dupa familia fostului, cauta partile bune ale noilor oameni adusi de iubitul tau in viata ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului