INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cresterea copilului

#placenta #placenta imbatranita #sarcina #gravida

Placenta imbatranita

Plancenta imbatranita este o afectiune destul de grava care consta in imbatranirea prematura a placentei. Aceasta problema poate avea loc in timpul sarcinii si poate afecta cantitatea de nutrienti pe care bebelusul o primeste si de care are nevoie pentru a se dezvolta in mod normal si chiar pentru a supravietui.


Cauzele placentei imbatranite


Fumatul in timpul sarcinii sau excesul de suplimente de calciu (care duce la depunerea sarurilor pe placenta ) sunt doua dintre cauzele aparitiei placentei imbatranite. In acelasi timp, studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca o bacterie numita Nanobacteria si care poate duce, de asemenea, la calcifierea placentei. Acelasi tip de bacterie este responsabil si de aparitia pietrelor la rinichi. Un alt risc pentru imbatranirea placentei este daca gravida sufera de diabet zaharat .

De cele mai multe ori, sarcina imbatranita este o afectiune care apare la gravidele cu varste extreme. Astfel, cele care au intre 16 si 18 ani, dar si cele care au trecut de 35, sunt mult mai supuse riscului de a se confrunta cu aceasta problema.


Atunci cand placenta a imbatranit prematur , iar fatul este insuficient dezvoltat pentru a supravietui extrauterin, se incearca mentinerea functiilor placentare pana cand fatul ia in greutate suficient pentru a se putea naste in siguranta. Daca sarcina a depasit 40 de saptamani si nasterea nu se declanseaza, se recomanda provocarea ei sau operatia de cezariana.


Prevenirea placentei imbatranite


Partea neplacuta este aceea ca situatia nu se rezolva prea usor printr-un tratament medicamentos. Din acest motiv, medicii recomanda femeilor supuse riscului de placenta imbatranita sa urmeze un tratament de prevenire.


In mod normal, este indicat ca gravidele sa urmeze un tatament pe baza de antioxidanti, vitaminele C, E si beta-caroten. Dozele administrate trebuie sa fie mai mari decat in mod normal, insa numai medicul este cel in masura sa stabileasca doza de medicamente.


De asemenea administrarea unor produse pe baza de progesteron pot fi de ajutor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top
Top