Cresterea copilului

#paza institutii invatamant #paza gradinite #paza scoli

Parintii, revoltati ca scolile renunta la agentii de paza. “Nu se mai bat elevii, se bat parintii”

Primaria Sectorului 4 a renuntat la contractele cu firmele de paza prin care se asigura protectia copiilor. In timp ce parintii se revolta, primarul spune ca platea prea mult pentru paza, iar Inspectoratul sustine ca a cerut MEN suplimentarea personalului nedidactic.

Reprezentantii Primariei Sectorului 4 au anuntat t ca paza in unitatile de invatamant preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 4 al Capitalei nu va mai fi asigurata de catre firmele de paza, intrucat contractele pentru serviciile prestate au expirat. Mai mult, costurile pentru serviciile de paza erau foarte ridicate, arata sursa citata, respectiv aproximativ 500 de mii de euro/luna.

“In prezent, in scolile si gradinitele din Sectorul 4, pe timp de zi, paza va fi asigurata de catre personalul unitatilor de invatamant. Pe timpul noptii, unitatile de invatamant vor fi monitorizate prin intermediul sistemelor de supraveghere video precum si a celor anti-efractie instalate. De asemenea, interventia rapida, in caz de necesitate, va fi asigurata de echipajele Directiei Generale de Politie Locala Sector 4. Acestea vor fi prezente in scolile si gradinitele din sector, zilnic, la inceputul orelor de curs cat si la terminarea acestora”, precizeaza Primaria Sectorului 4, pentru Mediafax.

 

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a declarat, miercuri, ca, potrivit contractului, agentii de paza au atributia de a supraveghea obiectivul si bunurile, nicidecum copiii din scoli, acesta fiind un alt motiv pentru care a renuntat la serviciile firmelor care asigura paza unitatilor de invatamant.

„in contract, la atributiile prestatorului, se explica ce au de facut agentii: sa cunoasca locurile si punctele vulnerabile din perimetrul postului, prevenind producerea oricaror evenimente de natura sa aduca prejudicii obiectivului; sa pazeasca obiectivul, bunurile si valorile primite in paza si sa asigure integritatea acestora; sa permita accesul in obiectiv numai in conformitate cu prevederile legale. Problema pe care vreau sa o subliniez este ca niciodata aceste firme nu au atributii de paza a persoanelor pentru ca este ilegal, ca daca era legal, ar fi aparut in contract. Aceste lucruri nu sunt valabile doar pentru Sectorul 4, ci la nivel national si, mai devreme sau mai tarziu, autoritatile vor evidentia aceste lucruri”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, in cadrul sedintei de consiliu care a avut loc miercuri.

Edilul a explicat ca, in sectorul pe care il conduce, exista cu 50% mai multi agenti de paza decat politisti locali si a explicat ca a luat masuri suplimentare de protectie a elevilor.

„In acest sector sunt 300 de politisti locali si 450 de agenti de paza. Am stabilit cu politia nationala un plan, la toate punctele nevralgice, sunt asigurate toate conditiile de securitate pentru accesul in scoli al elevilor cu ajutorul Politiei Locale. Alte masuri suplimentare au fost de montare a camerelor de supraveghere, avem 10 masini de interventie, care in cinci minute pot sa ajunga in orice locatie din Sectorul 4. Avem patrule de Politie atat auto, cat si pedestre si acolo unde Ministerul Educatiei nu s-a implicat, Politia Locala compenseaza. Oamenii sunt mai mult sau mai putin dusi in eroare in ceea ce ar trebui sa indeplineasca cu agent de paza. Mi-au spus colegii despre parinti care se bat in curtea scolii. Nu se mai bat elevii, se bat parintii. Aici s-a ajuns”, a adaugat Baluta.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului