Cresterea copilului

#decizie #vaccin #imunizare #vaccinare copii #Program National de Imunizare

Parintii isi vaccineaza copiii la sfatul prietenilor si familiei

Deciziile de vaccinare a copiilor sunt influentate de factorii sociali, familie si prieteni. Potrivit unui studiu citat de Huffingtonpost, din ce in ce mai multi parinti tind sa nu mai respecte calendarul standard de imunizare al copiilor si sa se ghideze dupa propriul program al acestor vaccinari.

Studiul a fost realizat de cercetatorii americani, care au supravegheat 196 parinti. Ei au monitorizat astfel cu cine au vorbit cei in cauza despre vaccinare si ce surse de documentare au folosit.

Astfel, 126 de parinti au urmat calendarul Programului National de Imunizare, in timp ce 70 dintre subiecti s-au hotarat sa urmeze propriul calendar.

Decizia vaccinarii, influentata de "retelele umane"

Aproape toti parintii au declarat ca au consultat in ceea ce priveste vaccinarea grupuri de indivizi, ceea ce cercetatorii numesc "retele umane". Parintii care au decis sa amane imunizarea copiilor lor, care au optat numai pentru anumite tipuri de vaccin sau care s-au declarat impotriva vaccinului tind sa aiba grupuri mai mari de oameni cu care discuta.

De asemenea, specialistii au observat ca acestia din urma au si mai multi prieteni nonconformisti in cercurile lor sociale.

In medie, 72% din retelele nonconforme le-au recomandat parintilor sa nu urmeze programul de imunizare recomandat la nivel national, in timp ce doar 13% de grupuri conforme au fost de acord cu el.

In general, parintii au spus ca partenerii lor au avut cea mai mare influenta in decizia luata, urmati de doctori, alti membrii ai familiei si prieteni.

Parintii se informeaza din mass-media

Totodata, parintii care s-au decis sa nu urmeze programul recomandat de autoritati au cautat informatii din carti, articole de cercetare si studii publicate in mass-media.

"Pentru majoritatea parintilor din acest studiu, decizia a fost influentata de procentul de oameni din grupul lor, care le-au spus sa nu faca asta intr-o forma sau alta", a declarat autorul studiului, Emily Brunson, antropolog medical la Universitatea San Marcos din Texas, citat de Huffington Post.

Concluzia generala a studiului are un mesaj clar pentru parinti: deciziile lor legate de sanatatea copiilor pot fi influentate de grupul de oameni care ii inconjoara.

Sursa foto:foodmatters.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului