Casa ta este plina de obiecte, aparent banale, care insa il pot rani foarte grav pe copilul tau, intr-o singura clipa de neatentie. Este foarte important sa stii care sunt aceste lucruri si cum sa limitezi accesul micutului tau la ele.
Pungi de plastic
Pungile de plastic sunt obiecte care atrag atentia copilului tau, datorita fosnetului pe care il produc, si uneori este tentant sa i le lasi la indemana pentru a se juca. Totusi, au existat destule cazuri in care micutii s-a asfixiat cu pungi, chiar dintr-o simpla joaca. Asadar, evita sa lasi la indemana copilului tau pungi, cu atat mai mult cu cat acestea au dimensiuni similare cu forma capului.
Sfori
Sforile sau lantisorul de plastic de la suzeta sunt doua obiecte care nu trebuie sa ajunga in mainile copilului tau. Ca si in cazul pungilor, au existat multe cazuri in care micutii si-au inconjurat gatul cu sfori si au fost la un pas de moarte sau poate chiar s-au spanzurat involuntar.
Obiecte ascutite
Cutitele, umerasele, furculitele, cuiele, piunezele sau acele sunt doar cateva dintre obiectele care trebuie ascunse de copiii mici. Din pacate curiozitatea acestora nu are limite si este foarte posibil sa incerce sa bage aceste obiecte in gura, ochi ori sa se raneasca in alte moduri.
Obiecte mici
Medicii de la spitalul „ Marie Curie ” din capitala au declarat ca printre cele mai „obisnuite” obiecte pe care le gasesc in intestinele copiilor se regasesc acele, agrafele, suruburile, bateriile, cuiele, magnetii sau bilele. Asadar, tine la distanta de copii obiectele aminitite mai sus, dar si monedele, pietricele sau jucariile care pot contine aceste lucruri.
Produse cosmetice sau detergenti
Copiii sunt atrasi de aromele de fructe si in general de miresmele pe care le contin cosmeticele, gelurile de dus, detergentii dar si balsamurile de rufe. Astfel, este foarte indicat sa pui toate aceste substante in locuri la care copilul nu are acces pentru ca nu stii niciodata cand va dori sa guste din „savurosul” sapun cu aroma de mar.
Medicamente
Cutiile mici si colorate reprezinta interes pentru micuti, iar pastilutele in culori atractive, care seamana cu bomboanele sau jeleurile ii atrag pe copii ca un magnet. Cazurile in care copiii au inghitit foarte multe medicamente tocmai pentru ca le-au asociat cu bomboane nu sunt deloc putine, asa ca nu lasa medicamentele la indemana micutului tau. De asemenea, este foarte important sa nu te referi la medicamente ca la bomboane doar pentru a-l convinge sa le ia pentru ca i se va intipari in cap acest gand si nu va ezita sa inghita mai multe atunci cand se va ivi ocazia.
plante de apartament
In ciuda aspectului placut pe care il ofera unei incaperi, unele plante pot fi periculoase pentru copii. Exista plante de apartament care au frunze sau flori cu substante otravitoare, iar micutii care le ating sau mai mult decat atat care le ingurgiteaza se pot intoxica. Printre aceste plante se afla filodendronul, colocasia , dieffenbachia si ilicea.