Cresterea copilului

#bebelus #baie #imbaiere

Obiecte necesare pentru imbaierea bebelusului

Baia bebelusului este un moment de rasfat pentru acesta si un prilej pentru ca mama sa se obisnuiasca si sa se joace cu noul nascut. Avand in vedere ca bebelusul trebuie spalat zilnic, este foarte important sa achizitionezi toate obiectele necesare unei imbaieri placute si in siguranta.


Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le ai la indemana atunci cand speli bebelusul:


Cadita


Pe piata se gasesc foarte multe variante de cadite pentru imbaierea bebelusului : de la cadite clasice, pana la modele anatomice, facute special dupa forma bebelusului tau. Mai nou, aceste cadite sunt prevazute cu dop si scurgere, pentru eventualitatea in care doresti sa asezi cadita in cada din baie.


Un lucru important de care trebuie sa tii cont, este ca acest obiect sa aiba baza antialunecare pentru siguranta micutului tau.


La cumparare ai grija ca aceasta sa fie perfect finisata, fara denivelari sau galme de plastic care il pot zgaria si rani pe bebelus.


Fasa de bumbac


O bucata de bumbac asezata in cadita bebelusului va fi de mare ajutor. Aceasta va proteja pielea copilului si va impiedica alunecarea acestuia. In mod normal este bine sa ai doua bucati pentru a le schimba regulat (in eventualitatea in care una dintre ele nu se usuca intre doua baite). O alternativa la fel de eficienta este utilizarea a doua prosoape de bumbac, pe care sa le folosesti exclusiv pentru baita copilului.


Termometru de baie


Termomentru pentru baie este extrem de util pentru siguranta bebelusului . Din pacate mama nu poate aproxima intotdeauna daca apa are temperatura potrivita, deoarece copiii prefera de obicei apa putin mai rece decat adultii. Sunt necesare doar cateva secunde pentru ca micutul sa sufere de arsuri pe piele daca apa este prea fierbinte. Temperatura optima pentru apa de baie este de aproximativ 37 de grade, numai un termometru putand sa te ajuta sa aproximezi cel mai corect. 


In prezent, se comercializeaza extrem de multe modele care vor fi si pe placul bebelusului tau, deoarece termometrul de baie se poate transforma imediat intr-o jucarie ideala pentru momentul baitei. Ai la dispozitie o varietate extraordinara de culori si forme: peste, catelus, scoica, barcuta, broscuta, steluta de mare, ratusca etc.


Scaunel pentru baie


Dupa varsta de 6 luni, cand bebelusul va fi suficient de mare pentru a sta in fundulet, ii poti monta in cadita de baie un scaunel special. Aceasta se fizeaza pe cadita cu ajutorul unor ventuze, iar partea cea mai buna este ca bebelusul va sta foarte confortabil, iar tu vei avea ambele maini libere pentru a-l spala mai bine si pentru a va juca.


Dischete de bumbac


Dischetele pe care tu le folosesti la demachiere sau curatarea fetei sunt utile si pentru igiena bebelusului. Acestea trebuie folosite pentru curatarea urechilor, a fetei si a ochisorilor bebelusului.


Sapun sau gel de dus si sampon


Contrar opiniei generale formate, copilul trebuie sa aiba produse de igiena separate de cele ale parintilor sau ale altor membri ai familiei. Cumpara un sapun sau un gel de dus special pentru bebelusi, testat dermatologic si recomandat de medicii pediatri.


Aceeasi regula se aplica si in cazul samponului: acesta trebuie sa fie creat special pentru bebelusi, astfel incat sa nu provoace usturimi ochilor.


prosoape de baie


Este normal sa cumperi cateva prosoape special pentru bebelusul tau, iar acestea sa nu fie folosite de catre altcineva, nici macar de fratiorul mai mare. Acestea trebuie sa fie din bumbac, foarte pufoase, pentru a nu-i zgaria pielea micutului. Eventual poti opta pentru un model de prosop cu gluga pentru a feri capul micutului de frig.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului