Cresterea copilului

#sexting # aplicatie adolescenti #zipit #imagini explicite

O aplicatie de mobil ii ajuta pe adolescenti sa renunte la trimiterea imaginilor sexuale explicite

O organizatie de caritate din Marea Britanie a lansat o aplicatie de mobil care ii ajuta pe adolescenti sa refuze mai usor cererile de trimitere a imaginilor explicite cu ei insisi. Potrivit BBC.co.uk, aplicatia este gratuita si pune la dispozitia utilizatorilor o serie de raspunsuri "spirituale" la astfel de cereri anormale.

Adolescentii sunt persoane usor influentabile, iar la aceasta varsta fac deseori lucruri "prostesti" pe care mai tarziu ajung sa le regrete. Unul dintre aceste lucruri este trimiterea de imagini intime sau filmulete prin intermediul internetului sau al mobilului, asa numitul fenomen "sexting". In ajutorul lor vine insa ChildLine, un serviciu de consultanta gratuita pentru copii si adolescenti, lansat de "Societatea Nationala pentru Prevenirea Cruzimii la Copii" (NSPCC), o organizatie non-profit din Marea Britanie.

Adolescentii cred ca este ceva normal

Potrivit BBC, care citeaza organizatia de caritate, trimiterea acestor imagini intime pe telefonul mobil a devenit o practica atat de raspandita, incat este considerata a fi ceva normal.

Aproximativ sase din 10 copii cu varste intre 12 si 15 ani ar detine un smartphone. In urma unui studiu recent al NSPCC/ChildLine, sase adolescenti din 10 au declarat ca li s-a cerut in repetate randuri sa trimita imagini cu ei care infatiseaza continut sexual. Studiul, relateaza sursa citata, a inclus 450 de persoane, iar ONG-ul a afirmat ca acesta reflecta rezultatele altor cercetari.

De aici si ideea aplicatiei de mobil, pe care ChildLine a numit-o "Zipit". Pe langa raspunsurile presetate pe care adolescentul le poate alege, Zipit ofera tinerilor si sfaturi despre cum sa interactioneze in siguranta in mediul virtual, dar si ce sa faca acestia atunci cand se simt amenintati sau daca o anumita fotografie devina publica.

Campanie online

"Speram ca Zipit sa le ofere tinerilor 'uneltele' de care au nevoie pentru a dezamorsa presiunea la care sunt supusi, aceea de a trimite, colecta sau impartasi aceste imagini", a declarat Peter Liver de la ChildLine, citat de publicatia britanica.

Pe langa recenta aplicatie, organizatia non-profit s-a alaturat Fundatiei pentru Supravegherea Internetului (IWF) in incercarea de a-i ajuta pe tineri sa stearga imaginile explicite cu ei insisi care au ajuns in mediul virtual.

sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului