Cresterea copilului

#terapie #hipnoza #gravida #nastere

Nasterea cu ajutorul hipnozei

Nasterea prin hipnoza reprezinta un program complet de educatie de nastere cu ajutorul careia viitoarele mamici vor invata tehnici de relaxare,   respiratie si imagerie mintala  pentru a naste mai usor. Cu ajutorul acestei tehnici, durerile nasterii vor fi mult reduse, iar acesta nu este decat unul dintre beneficii.

 

Cu ajutorul hipnozei (a puterii mintii si a autosugestiei) vei invata sa detii controlul aducerii pe lume unui copil. Acest lucru nu implica somnul sau transa. Dimpotriva, vei fi treaza si foarte relaxata, pregatita sa iti tii bebelusul nou nascut in brate.

Hipnoza in timpul nasterii este de doua feluri:

Auto-hipnoza – in care mamica intra singura in starea de hipnoza, cu ajutorul sedintelor avute in prealabil, fara ajutorul unui specialist. In ajutorul auto-hipnozei au aparut, mai nou, CD-uri care o ajuta pe femeie sa se hipnotizeze.

Hipnoza asistata de un hipnoterapeut – specialistul, cu care au fost facute sedintele de pregatire, va asista femeia pe parcursul nasterii.

Avantajele nasterii sub hipnoza

  • Mama isi poate vedea copilul si il poate tine in brate imediat dupa nastere
  • Durerile si stresul sunt considerabil reduse
  • Gravida invata sa se relaxeze si sa respire in mod corect
  • Nasterea prin hipnoza ofera femeii posibilitatea de a fi constienta si de a controla contractiile
  • Rezistenta la socul obstretrical este crescuta
  • Nasterea se produce mai rapid
  • Nu se produce niciun fel de blocare a respiratiei sau a circulatiei sangvine intre mama si fat.

De asemenea, beneficiile se rasfrang si asupra copiilor care au un comportament foarte calm, dorm si mananca foarte bine. In plus, bebelusii au parte de o nastere mai usoara si mai linistita.

Este hipnoza o terapie sigura?

Din cauza filmelor si a televiziunii in general, s-a format ideea ca hipnoza este o terapie care face mai mult rau decat bine. Insa aceasta este absolut inofensiva daca este facuta de un specialist cu experienta in domeniu.

Cand se incep sedintele de hipnoza?

Cel mai indicat este ca aceasta terapie sa se inceapa intre saptamanile 25 si 30 de sarcina . In acest fel, gravida are timp sa acumuleze informatii si sa invete tot ce trebuie sa stie despre autocontrol si respiratie.

La terapie merge doar gravida?

Este recomandat ca viitoarea mama sa mearga la sedintele de terapie insotita de tatal copilului. Acesta trebuie sa o sustina pe gravida si sa invete alaturi de ea toti pasii care trebuie urmati. In acest fel, atunci cand femeia intra in travaliu , tatal copilului va fi langa ea si ii va aminti cu calm tehnicile de hipnoza,  cum sa respire, cum sa se relaxeze etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului