Cresterea copilului

#sarcina #nastere #dezavantaje #nasterea acasa #avantaja

Nasterea acasa: avantaje si dezavantaje

In ultimii ani, foarte multe mamici au luat in calcul optiunea de a naste acasa, atat din ratiuni practice, cat si din dorinta de a crea o legatura speciala intre mama si copil. Iata ce ar trebui sa stii daca si ai luat in calcul o asemenea ipoteza.


Care sunt avantajele nasterii acasa?

1. Ai libertatea de miscare

Viitoarea mamica isi poate alege o pozitie confortabila in timpul travaliului si se poate misca in voie prin casa. Lipseste presiunea dintr-un salon de spital sau indicatiile asistentelor.

2. Vei suporta travaliul mult mai usor

Daca te afli intr-un mediu familiar, vor fi eliberate endorfinele din oragnism, iar acestea vor functiona ca in analgezic natural. Muschii vaginali se detensioneaza, iar dilatatia evolueaza mai rapid.

3. Nu-ti vei confunda bebelusul

Daca alegi sa nasti acasa, ai siguranta ca bebelusul tau nu va fi schimbat accidental cu cel al altei familii. Sansele ca acest lucru sa se intample sunt mici, dar niciodata nu este bine sa spui "mie nu mi se poate intampla".

4. Faci economii in buget

Costurile pentru o nastere la clinica sunt destul de ridicate, asa ca nasterea acasa iti ofera avantajul de a face seriose economii in buget.


Care sunt dezavantajele nasterii acasa?

1. Nu poti rezolva eventualele complicatii

In ipoteza in care sarcina ta va avea o evolutie negativa, vor exista limitari privind metodele de asistare.

2. Durerile insuportabile

Daca vei avea un travaliu greu, nu ai la dispozitie posibilitatea de a apela la anestezia epidurala, asa cum se intampla la spital.

3. Trebuie sa iti asumi decizia

Nasterea acasa implica un anumit nivel de responsabilitate, astfel incat sa iti protejezi sanatatea fizica si emotionala. Daca nu stii cu exactitate cum trebuie sa procedezi, este posibil sa pui in pericol viata bebelusului.

4. Ai nevoie de pregatiri speciale

Nasterea la domiciliu presupune o serie de pregatiri speciale, care iti vor consuma timp si energie, pe cand la spital ai putea beneficia de toate pregatirile necesare.

Tu esti de acord cu nasterea acasa?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului