Cresterea copilului

#madonna #muzica #nirvana #ovule #fertilizare in vitro

Muzica Nirvanei si a Madonnei cresc sansele de fertilizare in vitro a ovulelor

Melodiile rockerilor de la Nirvana sau Metallica, hiturile pop ale Madonnei sau ale lui Michael Jackson cresc sansele de fertilizare in vitro a ovulelor umane. Cercetatorii spanioli au descoperit acest lucru pe baza unui studiu realizat pe aproximativ 1.000 de ovule aflate in incubatoare.

Se stie ca muzica are efecte benefice asupra bebelusilor, insa acum savantii spanioli au dus si mai departe cercetarile legate de sunete. Ei afirma ca muzica creste sansele de fertilizare in vitro cu 5%, potrivit unui studiu citat de Daily Mail. Astfel, expertii de la Institutul Marques din Barcelona, o clinica specializata in fertilizarea in vitro, au constatat ca muzica Madonnei, cea a lui Michael Jackson, ba chiar melodiile mai "grele" ale celor de la Nirvana si Metallica sau clasicele arii compuse de Bach, Mozart si Vivaldi ajuta la cresterea sanselor de fertilizare.


Nutrientii sunt transferati mai repede in ovule

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au injectat cu lichid seminal aproape 1.000 de ovule pe care le-au plasat apoi in incubatoare. Apoi, in jumatate dintre ele au plasat iPoduri pe care rula muzica artistilor enumerati mai sus. Oamenii de stiinta au constatat ca ovulele plasate in incubatoarele unde erau iPodurile au avut o rata de fertilizare mai mare cu 5%. Ei cred ca acest lucru se datoreaza vibratiilor create de muzica, care usureaza transferul nutrientilor la ou si grabesc eliminarea toxinelor, astfel ca embrionul supravietuieste.


Embrionul nu aude pana la 14 saptamani

"Cand lucram in laboratorul de FIV (Fertilizare In Vitro), incercam pe cat posibil sa simulam conditiile din uter, cel putin in termeni de lumina si temperatura. (...) De exemplu, lucram cu o lumina de intensitate joasa, insa nimeni nu a studiat si efectul sunetului", explica cercetatorul Carolina Castello. Embrionii nu isi dezvolta abilitatea de a auzi pana cel putin la 14 saptamani, de aceea doctorul Castello crede ca vibratiile produse de muzica sunt cele care au ajutat la obtinerea rezultatelor studiului.

Sursa foto: news.softpedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului