Cresterea copilului

#relatii de familie #relatii socrii #relatie buna socrii #intelegere socrii

Modalitati de a avea o relatie buna cu socrii

Socrii sunt o prezenta in viata ta pe care trebuie sa o accepti si este mai bine sa gasesti modalitati practice de a te intelege cu ei decat sa te lasi in voia sortii. Parintii partenerului de viata pot fi un sprijin important pentru familia ta sau, dimpotriva, o sursa permanenta de probleme.

Afla cateva modalitati simple de a avea o relatie buna cu socrii tai:

Clarifica intentiile si dorintele fiecaruia in privinta socrilor

Discuta cu partenerul de viata despre ceea ce va doriti amandoi de la socri. Este important sa-i spui persoanei iubite care sunt asteptarile si dorintele tale in ceea ce priveste legatura ta si a familiei tale cu socrii si invers.

In acelasi timp, incearca sa-ti cunosti socrii pentru a afla propriile lor asteptari de la relatia cu voi. Sunt genul de oameni care vin in vizita numai de sarbatori? Sunt socrii prietenosi, carora le face placere sa se vada des cu voi sau abia va dau un semn de viata?

Traseaza reguli si limite in relatia cu socrii

Asculta-ti intuitia deoarece ea iti poate spune de la bun inceput daca ai de-a face cu socrii dificili, care intervin acolo unde nu au dreptul sau daca sunt oameni de bun-simt. Traseaza reguli ferme si anunta-i asupra asteptarilor si dorintelor tale. De exemplu, daca nu agreezi ideea de a te trezi cu ei la usa spune-le pe un ton ferm, calm si respectuos ca-i rogi sa sune inainte.

Afla mai multe despre socrii tai

Socrii tai sunt oameni cu propria lor experienta de viata, educatie, nevoi, mentalitati etc. Cu cat reusesti sa afli mai multe despre ei, cu atat sunt sanse mai mari de a descoperi acele mici lucruri pe care le poti face pentru ca relatia voastra sa functioneze. Se poate sa aveti in comun anumite hobby-uri sau poate chiar sa aveti aceeasi conceptie politica etc.

Un alt lucru bun care iese din observarea socrilor tai este faptul ca vei intelege cum sunt acestia si vei accepta mai usor acele lucruri care nu-ti convin. Este important sa privesti lucrurile realist. De exemplu, poate ca soacra ta are o educatie care lasa de dorit si tu ai fi vrut o bunica culta pentru copiii tai. Cu cat constati si accepti mai repede acest lucru, cu atat vei trece mai usor peste aceasta dezamagire.

Mizeaza pe diplomatie in relatia cu socrii

Unul dintre cele mai importante si mai dificile lucruri cand vrei sa te intelegi cu socrii este sa fii mereu diplomat. Diplomatia, respectul si simtul masurii sunt calitati care iti aduc multiple avantaje. In primul rand, prudenta si respectul te aseaza intotdeauna pe o pozitie avantajoasa deoarece nimeni nu te poate acuza ca ai jignit pe cineva. Partenerul de cuplu poate suferi foarte mult daca ii insulti parintii.

Apoi, cu un zambet si un gest frumos, bine gandit, poti face adevarate minuni. Cand oamenii sunt tratati cu bunavointa si consideratie, aproape intotdeauna sunt mai dispusi sa raspunda in acelasi fel.

Cand vrei sa dai o replica, intreaba-te inainte: "Ceea ce ii voi spune acum ne va apropia sau va crea o distanta intre noi?" Daca nu tipi niciodata si nu ai reactii dure, vei demonstra ca iti pasa cu adevarat.

Foto: usatoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top

Sfatul expertului