Cresterea copilului

#masa #agitatie #bebelusi #biberon #muzica ambientala #mituri

Mituri despre somnul copiilor: cat adevar se ascunde in spatele lor

Cand devii mama pentru prima data, esti bombardata din toate directiile cu sfaturi care sa te ajute sa-ti cresti copilul. Unele dintre aceste sfaturi sunt utile, insa multe dintre ele sunt doar banuieli si mituri nefondate. Somnul copilului cade adesea in plasa miturilor, dar nu trebuie sa pleci urechea la tot ceea ce auzi.

Daca un copil se culca tarziu, nu se mai trezeste in zorii zilei

Pentru multe mamici, ar fi bine daca acest mit ar fi adevarat, insa nu este. Expertii sustin ca un copil care adoarme foarte tarziu in noapte este suprasolicitat si are un somn agitat. Paradoxal, el se va trezi mult mai devreme decat un copil care adoarme in jurul orei 21.

O cina copioasa seara il ajuta pe copil sa doarma mai bine

Specialistii sustin ca se confrunta frecvent cu parinti mult prea exigenti, care nu concep sa trimita copilul la somn fara sa-i ofere multa mancare. Ei considera ca, daca actioneaza in acest fel, copilul nu se va trezi in timpul noptii pentru a cere biberonul cu lapte.

Mitul cinei copioase este contrazis de experti, care sustin ca somnul copilului este afectat in momentul in care stomacul este plin. Digestia ingreunata nu doar ca nu il va face pe copil sa doarma mai bine, dar ii poate cauza si dureri de stomac.

Somnul de dupa-amiaza nu este necesar

Cand un copil este plin de energie si are pofta de joaca, este putin probabil sa isi doreasca sa doarma dupa-amiaza, insa nu trebuie sa il lasi fara cel mai dulce somn al zilei. Contrar mitului, somnul de dupa-amiaza este benefic pentru un copil, intrucat il ajuta sa asimileze mai usor informatiile din timpul zilei, sa se odihneasca si sa fie plin de energie. Daca nu isi face somnul de dupa-amiaza, copilul are toate sansele sa fie agitat, mofturos si irascibil.

Cand doarme copilul, in camera trebuie sa fie liniste totala

Intr-adevar, cand vrei sa iti culci juniorul, in camera trebuie sa fie liniste, pentru ca nimic sa nu-i distraga atentia de la somn. Insa nu ar trebui sa fie vorba despre o liniste totala. De fapt, studiile arata ca un copil doarme mult mai bine daca in camera se aud zgomote usoare sau o muzica ambientala. Asadar, acest mit despre somnul copilului poate fi considerat pe jumatate adevarat.

Sursa foto: dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului