Cresterea copilului

#ingrijire bebelusi #bebelusi #mituri bebelusi

Mituri despre bebelusi si adevarul din spatele lor

Atunci cand intri in rolul de parinte, cel putin prima data, unul din lucrurile cu care trebuie sa te confrunti este avalansa de sfaturi despre ingrijirea bebelusului, bazate pe experienta mai mult sau mai putin proprie a rudelor si prietenilor tai. Iata cateva mituri despre bebelusi si adevarul din spatele lor, potrivit LiveScience.com.


1. Bebelusii au nevoie de apa atunci cand este cald afara

Un mit fals, sustine sursa citata. Ca si adultii, atunci cand temperaturile trec de pragul suportabilitatii, bebelusii trebuie sa fie hidratati, insa cel mai bine ii oferi lapte matern sau lapte formula.

Asta pentru ca bebelusii nu au rinichii dezvoltati si astfel de poate crea un dezechilibru intre electrolitii si sodiul din organism. Primele guri de apa pe care un bebelus le poate lua sunt la varsta de 6 luni.


2. Medicamente pentru adulti sunt sigure la copii in doze mai mici

Poate ai auzit despre acest mit, mai ales in ceea ce priveste siropurile de tuse administrate celor mici. De fapt, nici macar acele medicamente special concepute pentru copii nu sunt potrivite bebelusilor sau copiilor care nu au implinit inca varsta de 4 ani.

Acestea provoaca efecte secundare precum stare de agitatie, puls ridicat sau probleme respiratorii.


3. Eruptia dintilor provoaca febra

Nu de putine ori ai atribuit o stare febrila a micutului tau eruptiei unor dintisori. Medicii sustin, insa, ca cercetarile nu au evidentiat o legatura puternica intre febra si eruptia dentara.

De aceea, in momentul in care bebelusul prezinta aceasta stare, nu ar trebui sa ignori problema si ar trebui sa aprofundezi cauza. Du-l la un consult de specialitate, s-ar putea sa nu fie dintii de vina.


4. DVD-urile educationale il ajuta sa invete mai devreme

Programele educationale il ajuta sa acumuleze mai multe cunostinte si sunt benefice dezvoltarii copilului tau. Insa, pana cand el implineste varsta de doi ani, sunt total inutile.

Ba mai mult, desi se uita la ele cu uimire si admiratie, proiectiile video pot cauza intarzieri in dezvoltarea limbajului, afirma dr. Rachel Vreeman, profesor asistent de pediatrie la Scoala de Medicina a Universitatii Indiana, SUA.

Sursa foto:livescience.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului