Cresterea copilului

#carucior bebelus #bebelus #landou bebelus #mijloc transportare bebelus

Mijloace de transportare a bebelusilor: carucior versus landou

O data cu venirea pe lume a unui bebelus, cumpararea unui landou sau a unui carucior reprezinta o investitie necesara pentru orice familie cu copii mici.


Alegerea unui carucior de calitate le permite parintilor sa isi transporte sugarii in deplina siguranta atunci cand merg la plimbare in parc sau intr-un mall. Adevarata problema apare atunci cand parintii fara experienta in cresterea si ingrijirea sugarilor se lovesc de intrebarea: care este diferenta dintre un landou si un carucior?

Pentru a clarifica situatia, parintii aflati in cautarea unui carucior de bebelusi trebuie sa stie ca landoul este un mijloc de transport a sugarilor destul de practic, dar nu neaparat si necesar. Vestea buna este ca multe modele de carucioare pentru copii sunt prevazute cu landou detasabil, numai bun de folosit pe post de scaun auto. Astfel ca aceste carucioare multifunctionale sunt foarte practice din motive economice, ele fiind folosite atat pentru plimbarile in aer liber, cat si pentru plimbarile cu masina.

Diferentele principale dintre landou si carucior

1. Landoul este esential pentru prima calatorie cu masina a bebelusului, de la maternitate spre casa, in schimb caruciorul poate fi folosit de la nastere si pana cand copilul invata sa mearga.

2. Folosite doar in primele luni din viata copilului, landourile nu sunt cea mai buna alegere pentru familiile cu bebelusi mai mari, motiv pentru care multi parinti de copii mici aleg in final un carucior de calitate, ca sa economiseasca bani.

3. Landourile asigura un confort maxim nou-nascutului pentru ca detin saltele comode, confectionate din materiale de foarte buna calitate. In schimb, carucioarele sunt concepute si ca scaune, pentru ca cei mici sa stea intinsi sau in sezut.

4. Folosite alternativ pana la 6 luni, diferenta principala dintre landou si carucior consta in aceea ca landourile sunt folosite pentru a transporta copiii nou-nascuti pana cand ei sunt capabili sa isi sustina echilibrul in sezut, in timp ce carucioarele pot fi folosite de la nastere si pana cand micutii merg pe propriile picioare.

5. Landourile de bebelusi sunt voluminoase si grele, in timp ce carucioarele sunt usoare si pliabile in mare masura, astfel incat ele pot fi introduse usor in lift, in magazin sau in masina.

6. Si nu in ultimul rand, desi landourile se folosesc o perioada scurta de timp (aproximativ 6 luni), acestea au un pret ridicat comparativ cu carucioarele multifunctionale care se pliaza si se depoziteaza mai usor in spatiile inguste din locuinta.

In concluzie, daca landourile pot fi considerate un moft, nu acelasi lucru putem spune si despre carucioare.

Aceste mijloace de transport, folosite pentru plimbarea bebelusilor sunt imperios necesare, din motive evidente. Bebelusul va trebui plimbat si oricat de mult il iubiti nu este foarte confortabil sa fie purtat in brate.

Cu toate acestea, in alegerea celei mai bune cai de transport a bebelusilor, ar trebui să luati in considerare confortul copilului dumneavoastra, usurinta in utilizare si mai ales siguranta atunci cand achizitionati fie un landou, fie un carucior pentru cel mai nou membru al familiei.

O data aceste conditii indeplinite, cumparati un landou sau un carut multifunctional, in functie de necesitati.

Sfaturi: Daca achizitionati un landou sau un carucior ambalat de la un magazin online, pe care urmeaza sa il montati la domiciliul personal, verificati daca in cutie sunt toate piesele necesare montarii acestuia.

Urmariti imaginile cu instructiunile pentru a asambla caruciorul corect si a evita potentialele accidente.

Daca lipseste vreo piesa, sunati de indata la magazinul de la care ati comandat produsul respectiv pentru a rezolva situatia. Siguranta si protectia copilului dvs. este primordiala!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare