INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cresterea copilului

#stres #sarcina #alimentatie #menopauza #poluare

Menopauza precoce apare la femeile de 32 de ani

Daca in urma cu 10 ani se vorbea de menopauza precoce la varsta de 42 de ani, se pare ca mai nou se pot confrunta cu menopauza chiar si femeile de 30 de ani. Acest lucru este cauzat in principiu de stilul de viata dezordonat, de alimentatia nesanatoasa si chiar de poluare, insa lista cu factori este mult mai lunga.


Se pare ca in momentul de fata, in Romania, aproximativ 5 femei cu varsta aproximativa de 30 de ani  descopera in fiecare luna case confrunta cu lipsa menstruatiei, dar si cu alte simptome specifice menopauzei, simptome pe care le au mamele lor.


Oamenii de stiinta au descoperit ca exista un grup de gene care pot arata cu aproximatie la ce varsta vor ajunge femeile la menopauza. Din pacate, testul va fi disponibil abia in anii care urmeaza si va putea fi facut de femeile cu varste incepand de la 20 de ani. 


De ce apare menopauza precoce?


Ei bine, la varsta de 30 de ani femeile moderne pun mai mult pret pe cariera, decat pe formarea unei familii si amana momentul in care urmeaza sa conceapa un copil cat se poate de mult. De obicei, punctul in care femeile se simt implinite din punct de vedere emotional, spiritual si financiar este cel mai potrivit moment pentru intemeierea unei familii, insa de cele mai multe ori acel moment intarzie mai mult decat se asteptau. Din pacate, pana realizeaza acest lucru, este prea tarziu, iar sansele de a mai face un copil scad extrem de mult.


Stresul, orele muncite peste program, alimentatia nesanatoasa si poluarea sunt factori care perturba perioada de fertilitate a  femeilor tinere.


Ce este de facut?


In primul rand, medicii recomanda stabilirea unor prioritati. Incearca sa iti faci ordine in viata si sa te gandesti la lucrurile pe care ti le doresti cu adevarat si care te vor face sa te simti implinita pe termen lung. Factorul psihic are o importanta foarte mare si trebuie tratat cu seriozitate.


De asemenea, o analiza de sange care sa stabileasca nivelul concentratiei de hormon foliculostimulant este absolut obligatorie, acest hormon, in cantitati reduse, duce la aparitia menopauzei.


Evita situatiile stresante. Este adevarat ca foarte multe joburi sunt extrem de solicitante si stresante, mai ales atunci cand sunt foarte bine platite, iar responsabilitatea este mare, dar nu uita ca stresul este una dintre cauzele principale a aparitiei menopauzei precoce.


Incearca sa mananci sanatos. Evita produsele semipreparate si incearca sa cumperi alimentele dintr-o sursa sigura. De exemplu, exista foarte multi mici intreprinzatori care produc  alimente de calitate, 100% naturale, lipsite de E-uri, conservanti si coloranti – cauta astfel de producatori si fa-ti un obicei din a cumpara doar de la acestia.  Totodata, daca te pasioneaza gradinaritul si ai o casa la curte, iti poti produce singura anumite fructe si legume, 100% naturale, pline de vitamine si minerale.


O detoxifiere iti va fi de mare ajutor, asa ca incearca sa consumi cat mai multe fructe, legume si ceaiuri si sa eviti produsele pe baza de carne (mai ales carne rosie).


Scapa de poluare. Pare greu sau chiar imposibil sa scapi de poluare, insa macar un weekend sau doua pe luna mergi in excursii la munte, acolo unde aerul este mai tare si mai curat. Nu uita sa faci si cateva exercitii de respiratie care te vor ajuta sa te simti mai bine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top
Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare