Cresterea copilului

#copii #medicamente #pastile #analgezice

Medicamente necesare atunci cand ai un copil

Copiii sunt mai sensibili si mai nazdravani, motiv pentru  care este absolut necesar sa aiba o trusa cu medicamente dedicata lor. Iata cateva dintre medicamentele si obiectele care trebuie sa fie in cutia farmaceutica a micutului tau.


Analgezice


Durerile usoare si febra pot fi reduse cu ajutorul unor analgezice. Farmacistii ti-ar recomanda Ibuprofen , Paracetamol sau supozitoare, toate in doze mici, special concepute pentru copii. Citeste intotdeauna prospectul cu mare atentie si nu depasi doza recomandata pentru copii.


De asemenea, multi parinti sunt tentati sa dea copilului Aspirina, insa medicii atentioneaza ca in cazul copiilor, acest medicament poate duce la aparitia sindromului Reye (o afectiunea rara a creierului si a ficatului).


De asemenea, daca durerile si febra dureaza mai mult de 24 de ore, este absolut necesar sa duci copilul la un control medical pentru a vedea cu exactitate care este sursa problemei.



Avand in vedere ca este sezonul rece si ca este suficient ca micutul sa stea putin in frig ca sa inceapa sa tuseasca, este recomandat sa ai in casa un sirop de tuse . Poti opta pentru Panadol Baby sau pentru cele 100% naturale din magazinele naturiste (pe baza de etc). Ii pot administra siropul inca de la aparitia primei tuse.


Supozitoare cu


Chiar daca nu se intampla foarte des ca micutul tau sa sufere de constipatie , este bine totusi sa ai in cutia farmaceutica doua-trei supozitoare cu glicerina .


Solutie pentru inducerea vomei


Curiozitatea ii poate face pe copiii sa faca lucruri nebunesti, ceea ce inseamna ca exista riscul ca micutul tau sa inghita anumite substante care nu sunt destinate consumului alimentar. In aceste cazuri ai nevoie de un medicament care sa provoace voma (Ipeac), insa nu uita ca trebuie sa suni imediat la salvare sau sa ajungi rapid la spital pentru a i se face spalaturi stomacale.


Alte obiecte necesare:

  • Pansament
  • Plasturi cu rivanol
  • Dischete de bumbac pentru aplicarea lotiunilor
  • Termometru
  • Forfecuta si pentru a indeparta aschiile
  • Picaturi nazale (ser fiziologic)
  • Crema cu protectie cu factor de protectie 30 +.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare