Cresterea copilului

#protectie copil plaja #protectie plaja #copil plaja

Masuri de protectie a copilului la plaja

Fie ca mergi cu copilul la mare, la piscina, ori ca faceti plaja acasa, la piscina amenajata in curtea casei, regulile pentru protectia copilului la plaja sunt aceleasi. Chiar daca aplicarea lotiunii de protectie solara pe piele este prima pe lista masurilor care trebuie luate pentru siguranta lui la plaja, exista si alte reguli de care sa tii cont pentru a evita accidentele neplacute, dar si afectiuni grave care pot lua nastere in urma expunerii necontrolate la soare sau a nesupravegherii micutului!


Aplicarea lotiunii cu protectie solara


Lotiunea cu protectie solara trebuie sa fie printre primele produse pe care trebuie sa le bagi in geanta de plaja.

Alege o lotiune cu SPF potrivit tipului pielii si varstei micutului tau. Medicii recomanda un SPF 15 sau 30, chiar daca tendinta parintilor este de a alege 50+. Ei sustin ca bebelusii nu au nevoie de un FPS mai mare de 15 sau 30, in functie de tipul pielii, deoarece au pielea sensibila. Acesti factori sunt suficienti, deorarece combat intre 93% si 97% dintre razele ultraviolete, in conditiile in care nicio crema de protectie solara nu are capacitate de a respinge aceste raze in proportie de 100%.


Tine-i in permanenta capul acoperit


Daca majoritatea suprafetei corpului este descoperita la plaja, nu acelasi lucru este valabil si pentru capul micutului.

Copilul trebuie sa poarte permanent, atunci cand se expune la soare, o sapca sau o palarie, care sa ii protejeze capul de razele fierbinti ale soarelui si de riscul de insolatie.


Tine-l la plaja cu costum de baie pe el


Chiar daca multi parinti aleg sa isi lase bebelusii sau copiii mici complet dezbracati atunci cand fac plaja, acest lucru este contraindicat si dauneaza sanatatii lor.

Principalul rol al costumului de baie este sa protejeze o parte din suprafata pielii de razele ultraviolete ale soarelui. Si asa, la plaja, micutul sta mai mult dezbracat si nu poti sa ii protejezi o mare parte din piele, de ce ai dori sa il dezbraci si mai mult? Costumele de baie intregi sunt o idee si mai buna si chiar recomandata pentru micuti.

In plus, costumul de baie are si rolul de a impiedica patrunderea nisipului si a altor lucruri periculoase in zona genitala si previne producerea unor leziuni locale, provocate de taieri si rani usoare in scoici, cioburi si alte obiecte.


Asigura-te ca piscina are punct de prim ajutor sau ca pe plaja exista salvamar in post!


In cazul in care mergi la piscina, verifica inainte de a intra daca exista un punct de prim ajutor deschis, iar daca esti la mare, asigura-te ca exista un salvamar in post.

Nu stii niciodata ce se poate intampla si este bine sa fii precauta si sa ai siguranta ca un echipaj medical este prezent constant acolo.


Fii in permanenta cu ochii-n patru pe copil


Indiferent ca este acasa, la piscina publica sau la mare, atunci cand ai ajuns la plaja, atentia ta trebuie sa se concentreze doar asupra copilului. O clipa de neatentie poate duce la aparitia unor accidente cumplite (inec, ratacire, rapire etc.).


Baga copilul in apa doar cu accesorii de siguranta (colac, aripioare etc.)!


Daca copilul tau este inca un bebelus, atunci cand intri cu el in apa trebuie sa il tii atent de trunchi, cu ambele maini. Pentru mai multa siguranta, il poti pune intr-un colac.

Aripioarele si colacul sunt doua tipuri de accesorii de plaja extrem de importante pentru siguranta copiilor mai maricei. Chiar si asa, nu ii lasa niciodata nesupravegheati in apa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului